Απεργεί αύριο η Θεσσαλονίκη – «Νεκρώνουν» δημόσιο και ιδιωτικός τομέας – Όλες οι συγκεντρώσεις

Απεργεί αύριο η Θεσσαλονίκη – «Νεκρώνουν» δημόσιο και ιδιωτικός τομέας – Όλες οι συγκεντρώσεις

Κατεβάζει… ρολά την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, η χώρα στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας την οποία κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ και το ΠΑΜΕ, με κεντρικό αίτημα τη λήψη μέτρων στήριξης για τους πολίτες με φόντο το διαρκώς διογκούμενο κύμα ακρίβειας στην ενέργεια και στα βασικά προϊόντα, που έχει οδηγήσει σε δυσβάσταχτα ύψη το κόστος αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Σε απεργιακούς ρυθμούς θα κινηθεί και η Θεσσαλονίκη, καθώς έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις στις 10:30 σε τέσσερα σημεία από όπου θα ξεκινήσουν πορείες στους δρόμους της πόλης:

– Στην Αγία Σοφίας με Εγνατία

– Στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

– Στην Καμάρα

– Στο άγαλμα Βενιζέλου.

Ποιοι απεργούν

Στην απεργία θα συμμετάσχουν, όπως έχουν ήδη ανακοινώσει διάφορες ομοσπονδίες και σωματεία, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στις πολεοδομίες, στις περιφέρειες και στους δήμους.

Στον ιδιωτικό τομέα η ΓΣΕΕ έχει απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή, με τον Κύκλο Επαγγελματιών Εστίασης να έχει ενημερώσει ότι θα λάβει μέρος την απεργία, κατεβάζοντας ρολά στα καταστήματα του κλάδου.

Αναφορικά με τα ΜΜΕ, τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων του Τύπου, αποφάσισαν και αυτά να κηρύξουν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στις «δυσμενείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετά την υγειονομική και την ενεργειακή κρίση και τις συνεχιζόμενες κυβερνητικές πρακτικές που, όχι μόνο περιορίζουν και φαλκιδεύουν τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αλλά καταργούν και θεμελιώδη συνταγματικά μας δικαιώματα», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Να σημειωθεί ότι στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο makthes.gr και στην εφημερίδα «Μακεδονία».

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.