Α.Πολυχρονίδης 19 Μαΐου: Ημέρα μνήμης ή λήθης στο Δ.Ωραιοκάστρου; Η διοίκηση ασχολείται με εξώδικα αντί με αυτά που πρέπει

Κάθε χρόνο η Κυριακή πριν τις 19 Μαίου είναι αφιερωμένη στα 353.000 θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας. Ο Δήμος βγάζει μία ανακοίνωση -πρόσκληση με το καθιερωμένο πρόγραμμα, φροντίζει για το ταψί με τα κόλυβα στην επιμνημόσυνη δέηση που γίνεται στην Μητρόπολη του Δήμου μας, για την ομιλία, κ.α.! Όλα αυτά γίνονταν κάθε χρόνο εκτός από φέτος! 

Η ευαισθησία των σημερινών Διοικούντων περιορίζεται στις απειλές με εξώδικα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης αντί να ασχοληθούν με αυτά που πρέπει! Να κάνουν έστω τα αυτονόητα, για να τιμήσουν την μνήμη και την ιστορία των προγόνων μας, αυτών που έχτισαν το Ωραιόκαστρο! Τα συμπεράσματα δικά σας!

Εμείς ως δημοτική παράταξη που σέβεται την ιστορία του τόπου καταθέσαμε -μέσω της επιστολής του συμβούλου μας Ηρακλή Τσακαλίδη προς την διοίκηση του δήμου, τις ενστάσεις μας, την πρόταση μας για φωτισμό του Δημαρχείου στις 19 Μαίου στα χρώματα της Γενοκτονίας  πορφυρό και μαύρο, καθώς και ένα ΨΗΦΙΣΜΑ για την σημερινή ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου!

Επιστολή:

Κύριε Δήμαρχε,

Η φετεινή 101η επέτειος της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου δεν συνέπεσε – δυστυχώς- με την δέουσα από πλευράς διοίκησής σας απότιση φόρου τιμής. Οφείλατε, μέσα στα πλαίσια που μας επιβάλλονται για την αντιμετώπιση του κορωνοιού, να ενημερώσετε το σύνολο των δημοτικών συμβούλων για τις όποιες δράσεις προκρίνατε για την επέτειο αυτή. Θα μπορούσατε ακόμη να ζητήσετε απ τους επικεφαλής των παρατάξεων την κατανόησή τους, ώστε αυτοί να ορίσουν από ένα μόλις μέλος τους να παρευρίσκεται στις δράσεις.

Δεν το πράξατε.

Την παρελθούσα Παρασκευή είχαμε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου. Εύλογα περίμενα ότι θα μας καταθέτατε προς έγκριση και ψήφιση ένα ψήφισμα για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Δεν το πράξατε.

Σας αποστέλλω λοιπόν σήμερα το παρακάτω ψήφισμα με την προτροπή να το φέρετε προς ψήφιση στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του δημοτικό μας συμβουλίου:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η φετεινή 101η επέτειος της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου μας δίνει το δικαίωμα αλλά και μας επιφορτίζει με την υποχρέωση να διεκδικήσουμε ακόμη πιο δυναμικά τη Διεθνή αναγνώρισή της. Προς τον σκοπό αυτό ζητούμε όπως το θέμα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου ενταχθεί στην επίσημη ατζέντα τόσο της πολιτικής όσο και της πολιτειακής ζωής της πατρίδας μας.

Η πολιτική της λήθης που τόσο άστοχα υιοθέτησαν οι ελληνικές κυβερνήσεις στο όνομα της καλής γειτονίας με τους απογόνους και κληρονόμους των Κεμαλικών θηριωδιών δεν έφεραν κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Αντίθετα , όπλισαν τους εξ ανατολών γείτονές μας με μια άκαμπτη κι αλλόφρονα στρατηγική, τα αποτελέσματα της οποίας βιώνουμε καθημερινά στον Έβρο και στο Αιγαίο.

Οι 353.000 άταφοι νεκροί μας της περιόδου 1914-1923 ζητούν δικαίωση, όπως δικαίωση ζητούν κι οι γενοκτονηθέντες – απ τον ίδιο πάντα θύτη- την Τουρκία, χριστιανικοί λαοί των Αρμενίων και των Ασσυρίων.

Με κάθε δύναμη εμείς οι Έλληνες διατρανώνουμε την πίστη μας στις αξίες και στα ιδανικά της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της ισότητας, της θρησκευτικής ελευθερίας και του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Απαιτούμε από τη σημερινή Τουρκία, ως απόγονο και διάδοχο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας:

1) Να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των χριστιανικών λαών Αρμενίων-Ασσυρίων και Ελλήνων του Πόντου.

2) Να σεβαστεί τους θεμελιώδεις κανόνες ελευθερίας του ατόμου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

3) Να σταματήσει τη γενοκτονία μνήμης που εφαρμόζει ακόμη και σήμερα στα εδάφη της.

Η ΡΩΜΑΝΙΑ ΚΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΝ, ΑΝΘΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ.

Ωραιόκαστρο: να τιμηθεί όπως της αρμόζει η Γενοκτονία Ποντίων ζητάει από το Δήμο ο Η.Τσακαλίδης

Ωραιόκαστρο: Φόρο Τιμής ζητάει ο Η.Τσακαλίδης να αποδοθεί στις 353.000 ψυχές

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.