Βραβεία ΠΣΑΤ 2019: Κορυφαίος αθλητής ο Τσιτσιπάς, κορυφαία ομάδα το πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού

Βραβεία ΠΣΑΤ 2019: Κορυφαίος αθλητής ο Τσιτσιπάς, κορυφαία ομάδα το πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τους κορυφαίες αθλητές του 2019 από τον ΠΣΑΤ στο Μέγαρο Μουσικής, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να αναδεικνύεται κορυφαίος αθλητής της χρονιάς, ενώ κορυφαία ομάδα ψηφίστηκε το πόλο ανδρών του Ολυμπιακού.

Σε μία υπέροχη εκλήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, πραγματοποιήθηκε η 66η Γιορτή Ανάδειξης των Κορυφαίων του Ελληνικού Αθλητισμού για το 2019 από τον ΠΣΑΤ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, δόθηκαν αρκετές τιμητικές πλακέτες, μεταξύ των οποίων, ήταν εκείνη των ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΑΕΚ για την πρωτοβουλία με τις φιλάθλους των ομάδων, Τόνια και Μυρτώ.

Κορυφαίος αθλητής της χρονιάς ψηφίστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς που πραγματοποίησε μία σπουδαία χρονιά, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του ATP Finals του Λονδίνου απέναντι στον Αυστριακό Ντομινίκ Τιμ. Οι άλλοι δύο υποψήφιοι για το βραβείο ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που αναδείχθηκε MVP στο NBA και ο άρχοντας των Κρίκων, Λευτέρης Πετρούνιας.

Κορυφαία ομάδα της χρονιάς αναδείχθηκε η ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών του Ολυμπιακού, ο οποίος ήταν φιναλίστ στο LEN Champions League, όπου γνώρισε την ήττα με 4-3 στα πέναλτι (10-10 κ.δ.) από την ουγγρική Φερετσβάρος. Οι δύο άλλοι υποψήφιοι ήταν η ομάδα ποδοσφαίρου ανδρών του ΠΑΟΚ που κατέκτησε το νταμπλ για πρώτη φορά στην ιστορία της και η Εθνική Ομάδα Γυναικών Μπιτς Χάντμπολ.

Κορυφαία αθλήτρια ψηφίστηκε η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα. Η Ελληνίδα χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο προτιμήθηκε από τους αθλητικούς συντάκτες σε σχέση με την Σκοποβόλο, Άννα Κορακάκη, αλλά και την πρωταθλήτρια του τένις, Μαρία Σάκκαρη.

Από εκεί και πέρα, προπονητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο προπονητής του Στίβου, Πομάσκι Γιώργος, ο οποίος έχει για αθλητές τον Μίλτο Τεντόγλου και τη Βούλα Παπαχρήστου. Κορυφαίος αθλητής με αναπηρία ψηφίστηκε ο κολυμβητής, Μιχαλεντζάκης Δημοσθένης, κορυφαία αθλήτρια η κολυμβήτρια, Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, ενώ καλύτερη ομάδα αθλητών με αναπηρία η Εθνική Ομάδα Κωφών Μπάσκετ Γυναικών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ 2019: Αντετοκούνμπο Γιάννης (Μπάσκετ), Γκολομέεβ Κρίστιαν (Κολύμβηση), Τσιτσιπάς Στέφανος (Τένις).

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ 2019: Κορακάκη Άννα (Σκοποβολή), Σάκκαρη Μαρία (Τένις), Στεφανίδη Κατερίνα (Στίβος).

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΜΑΔΑ 2019: Εθνική Ομάδα Γυναικών Μπιτς Χάντμπολ, Ολυμπιακός Άνδρες Υδατοσφαίριση, ΠΑΟΚ Άνδρες Ποδόσφαιρο.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ 2019: Ιτούδης Δημήτρης (Μπάσκετ), Πομάσκι Γιώργος (Στίβος), Τσιτσιπάς Απόστολος (Τένις).

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2019: Μιχαλεντζάκης Δημοσθένης  (Κολύμβηση), Παπαδάτος Αλέξανδρος (Πάλη Κωφών), Σεΐτης Μιχάλης (Στίβος).

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2019: Μασούρου Εμμανουέλα (Τζούντο), Σμαραγδή Στέλλα (Στίβος), Σταματοπούλου Αλεξάνδρα (Κολύμβηση)

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2019: Εθνική Ομάδα BC3 Μπότσια, Εθνική Ομάδα Κωφών Μπάσκετ Γυναικών, Εθνική Ομάδα Κωφών Ποδόσφαιρο Ανδρών

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.