ΠΟΕΔΗΝ:Η Κυβέρνηση μπροστά στο αδιέξοδο να μείνουν τα Νοσοκομεία χωρίς καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση

ΠΟΕΔΗΝ:Η Κυβέρνηση μπροστά στο αδιέξοδο να μείνουν τα Νοσοκομεία χωρίς καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση, από 1.1.2020 φέρνει μια ρύθμιση που δεν καλύπτει. Οι εργολάβοι ξανάρχονται!!!

Η Κυβέρνηση μπροστά στο αδιέξοδο να μείνουν τα Νοσοκομεία χωρίς καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση, από 1.1.2020 φέρνει μια ρύθμιση που δεν καλύπτει. Οι εργολάβοι ξανάρχονται!!!

Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες στήριξης εργάζονται πολλά χρόνια αρχικά μέσω εργολάβων και τα τελευταία τέσσερα χρόνια με ατομικές συμβάσεις εργασίας. Παρ’ ότι το εν λόγω προσωπικό είναι κάτω των ορίων ασφαλείας λόγω πενιχρών κονδυλίων που διαθέτουν τα Νοσοκομεία, δουλεύουν σπαστά ωράρια, μερική απασχόληση, οι συνθήκες εργασίας και αμοιβών του Δημοσίου δεν συγκρίνονται με όσα υπέστησαν από τους εργολάβους.
Η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν φρόντισε να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Θεσμοθέτησε την διενέργεια ατομικών συμβάσεων εργασίας δύο ετών με καταληκτική ημερομηνία 31.12.2019. Μετά την 1.1.2020 καμία πρόβλεψη.
Ζητήσαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση κατ’ επανάληψη επιπλέον μοριοδότηση της εμπειρίας χωρίς να εισακουστούμε. Και τώρα καταθέτει ο Σύριζα τροπολογία γι’ αυτά ακριβώς που ζητήσαμε και δεν έκανε ως Κυβέρνηση.
Η απόλυτη υποκρισία!!!
Επισημάναμε το πρόβλημα και στη νέα Κυβέρνηση. Ζητήσαμε Νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα να διενεργούν συμβάσεις οι φορείς το έτος 2020, επιπλέον μοριοδότηση με παράταση των ισχυουσών συμβάσεων έως τέλους του 2020.
Με εσωτερικό έγγραφο του Υφυπουργού Υγείας κου Κοντοζαμάνη περιορίζεται το δικαίωμα σύναψης συμβάσεων των φορέων από δύο έτη που ορίζει ο Νόμος στον ένα. Δεσμεύτηκαν ότι θα επιλύσουν το ζήτημα της δυνατότητας σύναψης συμβάσεων και το έτος 2020 αλλά η διάταξη που έφεραν στο Διυπουργικό Νομοσχέδιο και ψηφίζεται αυτή την εβδομάδα δεν επιλύει το πρόβλημα και επιστρέφει από τη πίσω πόρτα τους εργολάβους.
Στο άρθρο 13 του Νομοσχεδίου προβλέπεται η δυνατότητα σύναψης ατομικών συμβάσεων εργασίας ενός έτους (έγγραφο Κοντοζαμάνη) των Νοσοκομείων που οι συμβάσεις λήγουν 31.12.2019 και φέρουν σχετικό αίτημα στο ΑΣΕΠ έως την ως άνω ημερομηνία.
Όσων Νοσοκομείων οι συμβάσεις λήγουν μετά την 1.1.2020 καμία πρόβλεψη, όπως επίσης και τα Νοσοκομεία που έχουν εργολάβους και μπορούν πια να κάνουν συμβάσεις εργασίας αφού λύθηκε ο δικαστικός περιορισμός. Τα Νοσοκομεία που οι συμβάσεις λήγουν εντός του έτους 2020 με βάση την αιτιολογική έκθεση είναι υποχρεωμένοι να στείλουν στο ΑΣΕΠ την προκήρυξη για έγκριση εντός του έτους 2019, αλλοιώνοντας έτσι τη σειρά κατάταξης με δεδομένο ότι οι συμμετέχοντες θα υποβάλουν δικαιολογητικά πολύ πριν τη λήξη των συμβάσεων, χάνοντας έτσι αρκετά μόρια εμπειρίας.
Στο άρθρο 13 δεν προβλέπεται δυνατότητα σύναψης συμβάσεων σε Νοσοκομεία που λήγουν εντός του 2020. Δίνεται παράταση στους υπηρετούντες το αργότερο έως 30.6.2019 των οποίων οι συμβάσεις λήγουν 31.12.2019. Σε όσους λήγουν μετά καμία πρόβλεψη. Καμία ρύθμιση για επιπλέον μοριοδότηση της εμπειρίας και παράταση των συμβάσεων έως τέλους του έτους 2020.
Η Κυβέρνηση μπροστά στο αδιέξοδο να μείνουν τα Νοσοκομεία χωρίς καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση, από 1.1.2020 φέρνει αυτή την ρύθμιση. Στο βάθος ξανάρχονται οι εργολάβοι.
Καλούμε την Κυβέρνηση να τροποποιήσει τη ρύθμιση. Να επιτρέπεται στους φορείς να συνάπτουν συμβάσεων δύο χρόνων σε όλο το έτος 2020, παράταση των υπαρχουσών έως τέλους του 2020 και επιπλέον μοριοδότηση της εμπειρίας.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.