«Γεια σου με λένε Κορώνα»: Παιδικό εγχειρίδιο για τον Κορωνοϊό από το Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων

«Γεια σου με λένε Κορώνα»: Παιδικό εγχειρίδιο για τον Κορωνοϊό από το Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων

Το Τμήμα Παιδικών Σταθμών της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Παύλου Μελά προτείνει για γονείς και παιδιά, το παιδικό εγχειρίδιο με τίτλο «Γεια σου, με λένε Κορώνα!», που μετέφρασε και επιμελήθηκε στα Ελληνικά ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων – ΣΕΨ, στο πλαίσιο της Κοινωνικής  προσφοράς για την πανδημία εξ αιτίας του κορωνοϊού  COVID-19.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΨ ευχαριστεί θερμά την συγγραφέα κα Lies Scaut Ψυχολόγο, για την προσφορά της προς τον Σύλλογο.

Η ιστορία για παιδιά «Γεια σου, με λένε Κορώνα!» έχει γραφτεί από την Βελγίδα συνάδελφο κα Lies Scaut Ψυχολόγο για να βοηθήσει τους ψυχολόγους, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να συζητήσουν με τα παιδιά για με τον κορωνοϊό. Τα παιδιά αρχικά μαθαίνουν και ενημερώνονται για τον κορωνοϊό και για το πως να προφυλαχθούν από αυτόν. Στη συνέχεια τους δίνεται η δυνατότητα να εκφράσουν στους ενήλικες τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, να μοιραστούν τις απορίες τους για ό,τι τους μπερδεύει, να βρουν λύσεις  για να αντιμετωπίσουν τον φόβο, τον θυμό, το άγχος και την λύπη. Έχει μεταφραστεί σε περίπου 30 γλώσσες και διανέμεται δωρεάν σε όλες τις χώρες.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ

«Γεια σου, με λένε Κορώνα!»

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.