Κορονοϊός: 83 νεκροί – Αυστηρότερα τα μέτρα μετακίνησης -Μπλόκα σε όλη την χώρα

Κορονοϊός: 83 νεκροί Τι ισχύει για την χρήση μάσκας Αυστηρότερα τα μέτρα μετακίνησης

Σύμφωνα με την χθεσινή ενημέρωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα η εικόνα του κορονοϊού στην Ελλάδα είχε ως εξής:

Μέχρι σήμερα περισσότερα από 1,4 εκατ. κρούσματα κορονοϊού.
Πάνω από 83.000 νεκροί παγκοσμίως

Στην Ελλάδα :

Συνολικά κρούσματα 1.884

Νέα κρούσματα 52

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας βρίσκονται διασωληνωμένοι 84

14 ασθενείς πήραν εξιτήριο απο ΜΕΘ

Θάνατοι  83, μέσης ηλικίας τα 74 έτη

32.500 δείγματα έχουν ελεγχθεί μέχρι σήμερα

Ο κ.Τσίοδρας επισήμανε σχετικά με την ευρεία χρήση μάσκας ότι υπάρχουν κίνδυνοι καθώς μπορεί να υπάρξει μόλυνση από επανατοποθέτηση.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επανατοποθετήθηκε λέγοντας ότι τα μέτρα για όλο τον κόσμο είναι η φυσική απόσταση, η αποφυγή του συνωστισμού, το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι, η κάλυψη της μύτης και του στόματος όταν φτερνιζόμαστε. Το Ευρωπαϊκό Κέντρου Πρόληψης Νόσων άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο χρήσης μάσκας.

 

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων  Νίκος Χαρδαλιάς
τόνισε για μια ακόμη φορά ότι πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα. Ο Απρίλιος είναι κρίσιμος μήνας. Το Πάσχα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Θα πρέπει να προστατεύσουμε την ύπαιθρο και τους ηλικιωμένους. Ενημέρωσε ότι σήμερα από τις έξι το απόγευμα σε όλα τα διόδια και οδικά δίκτυα εγκαθίστανται κάμερες ελέγχων της κυκλοφορίας.
Στα ΚΤΕΛ και τα λιμάνια θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων. Εξαίρεση θα υπάρχει μόνο για στρατιωτικούς, υγειονομικούς και υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας. Οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί εως τις 27 Απριλίου. Σε περίπτωση παράβασης το πρόστιμο θα είναι διπλάσιο δηλαδή 300 ευρώ,θα αφαιρούνται οι πινακίδες και θα επιστρέφουν στην βάση τους οι παραβάτες. Αναστέλλεται η μετακίνηση από αέρος και θάλασσας. Μόνη εξαίρεση οι μόνιμοι κάτοικοι.

Τα περισσότερα μέτρα δεν είναι καινούργια.Το μόνο που αλλάζει είναι η αυστηροποίηση των μέτρων.
Εάν κάποιοι κάνουν χρήση άδειας και πάνε στα χωριά τους, με δική τους ευθύνη θα παραμείνουν εκεί.
Υπαρκτός ο κίνδυνος εάν υπάρξει μετακίνηση του Άγιου Φωτός στους δήμους.
Ο κ.Χαρδιαλιάς επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του ζήτησε να μην συμβεί κάτι τέτοιο.
Κάθε ανακοίνωση ημερομηνίας για  άρση των μέτρων είναι ψευδή. Ας σταματήσουν κάποιοι να παίζουν με τις ζωές των πολιτών,τόνισε με αυστηρό ύφος ο Υφυπουργός.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.