«Γεννήθηκα στη Σαλονίκη»: Συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ (video)

«Γεννήθηκα στη Σαλονίκη»: Συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ (video)

Ήταν μία θαυμάσια, ζεστή και συγκινητική συναυλία η χθεσινή του Διονύση Σαββόπουλου με την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ

Ήταν μία θαυμάσια, ζεστή και συγκινητική συναυλία η χθεσινή του Διονύση Σαββόπουλου με την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Ο κόσμος συνέρρευσε στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και συμμετείχε με θέρμη σε κάθε τραγούδι και σε κάθε λέξη του μεγάλου τραγουδοποιού.

Η υψηλή στιχοποιία του Διονύση Σαββόπουλου είναι εδώ και δεκαετίες αναγνωρισμένη – έχουν γραφτεί έως και διδακτορικά γι’ αυτήν. Αποτυπώνει κοινωνικές και πολιτικές πραγματικότητες, εμπεριέχει υπέροχες εικόνες και βαθιές υπαρξιακές αγωνίες. Ήταν καιρός να αναγνωρίσουμε και την μεγάλη μουσική αξία των τραγουδιών του κι αυτό συνέβη με την ενορχήστρωσή τους για μεγάλη συμφωνική ορχήστρα.

Καίρια στην επιτυχία της συναυλίας, που θα επαναληφθεί απόψε το βράδυ, είναι η σπουδαία ενορχήστρωση του Αντώνη Σουσάμογλου και του Λάζαρου Τσαβδαρίδη, δύο μουσικών και συνθετών της νεότερης γενιάς από την Βόρεια Ελλάδα. Ανέδειξαν έξοχα τις μελωδίες, την πολυρρυθμία, τις  περίπλοκες αρμονίες και την ανορθόδοξη φόρμα μερικών από τα πολύ αγαπημένα τραγούδια του Νιόνιου.

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό την διεύθυνση του εξαιρετικού Μίλτου Λογιάδη, ανταποκρίθηκε θαυμάσια στην συμφωνική ερμηνεία των τραγουδιών του. Ο Σαββόπουλος απευθυνόμενος στο κοινό στάθηκε στην 90χρονη ιστορία της Συμφωνικής Ορχήστρας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και ζήτησε την υποστήριξη όλων για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων στην λειτουργία της.

Ειδικού συγκινησιακού βάρους ήταν οι στιγμές που ο Διονύσης Σαββοπουλος απευθύνθηκε στο κοινό, αφηγούμενος επεισόδια και ιστορίες από την ζωή και την πενηντάχρονη πορεία του στην μουσική σκηνή της χώρας μας.

Στο 2ο μέρος της συναυλίας τραγούδια του ερμήνευσαν η Κατερίνα Πολέμη και ο Φώτης Σιώτας. Η βραδιά έκλεισε με τον Διονύση Σαββόπουλο να αποχαιρετά το κοινό, ερμηνεύοντας 2-3 τραγούδια με την κιθάρα του. Συγκινήθηκαν όχι μόνο «του ’60 οι εκδρομείς» αλλά όλοι όσοι έσπευσαν να τον ακούσουν αυτήν την υπέροχη βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.