Γιορτή τσικουδιάς στο Ωραιόκαστρο με κρητικούς χορούς, τραγούδια και παραδοσιακά εδέσματα

default

Γιορτή τσικουδιάς στο Ωραιόκαστρο με κρητικούς χορούς, τραγούδια και παραδοσιακά εδέσματα

Δυναμική επανεκκίνηση μετά τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας έκανε η Γιορτή Τσικουδιάς στο Δήμο Ωραιοκάστρου. Χθες το βράδυ στο Κονταξοπούλειο Δημοτικό Γυμναστήριο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 10η Γιορτή Τσικουδιάς, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023» του Δήμου Ωραιοκάστρου. Την Γιορτή Τσικουδιάς συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ωραιοκάστρου και ο Σύλλογος Κρητών Ωραιοκάστρου και Φίλων «Ερωτόκριτος».
Η εκδήλωση άνοιξε με την παρουσίαση παραδοσιακών χωρών της Κρήτης από τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Συλλόγου. Οι «λιλιπούτειοι» χορευτές, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου Πολύδωρου Γιαννάκη, παρουσίασαν πανέμορφα χορευτικά και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.
Το κοινό στην εκδήλωση καλωσόρισαν η πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Ωραιοκάστρου και Φίλων «Ερωτόκριτος», Άννα Τσομίδου και η γραμματέας, Αναστασία Στεφανίδου. Ευχαρίστησαν τον Δήμο Ωραιοκάστρου για την υποστήριξη της διοργάνωσης της Γιορτής, που μετά από μια διακοπή λόγω του Covid-19, έκανε δυναμική επανεκκίνηση με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών από το Ωραιόκαστρο, αλλά και άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για την προσφορά της στο Σύλλογο και τον πολιτισμό στην οικογένεια της Άννας Χατζηελευθερίου, που τον περασμένο Ιανουάριο «έφυγε» από τη ζωή.
Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημασία της ενότητας ανεξάρτητα από την καταγωγή του καθενός. «Σήμερα είναι μία μοναδική ευκαιρία για να στείλουμε όλοι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι ανεξάρτητα από τις καταβολές του καθενός, ανεξάρτητα από το πού καταγόμαστε, τελικά ο πολιτισμός είναι αυτός ο οποίος μας ενώνει. Η ενότητα είναι τόσο σημαντική στις μέρες μας, διότι όλα αυτά τα περίεργα τα οποία ακούμε και αναφέρονται κάποιες φορές στις καταβολές του καθένα μας ως διαχωριστικά ανάμεσά μας, νομίζω ότι η σημερινή βραδιά αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τα ξεπεράσουμε και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα υπηρετήσουμε τον πολιτισμό, κάτι που έχουμε μεγάλη ανάγκη. Η περιοχή μας έχει Κρητικούς και ο ”Ερωτόκριτος” μας έχει συνηθίσει σε μαγευτικές βραδιές, είμαι βέβαιος και απόψε η εκδήλωση θα στεφθεί με μεγάλη επιτυχία», τόνισε ο κ. Τσακίρης.
Στην εκδήλωση «πρωταγωνίστησαν» η κρητική τσικουδιά και το κρητικό ποικιλίας ρωμαίικο κρασί, συνοδεία κρητικών εδεσμάτων (ντάκος, σφακιανή πίτα κ.ά.) και κρητικής μουσικής.
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.