Γ.Εδιρνέλης: Ανήκει ή όχι το Ωραιόκαστρο στον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης; Αν όχι, γιατί;

Γ.Εδιρνέλης: Ανήκει ή όχι το Ωραιόκαστρο στον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης; Αν όχι, γιατί;

Στο oraiokastro24 έδωσε δηλώσεις ο επικεφαλής της παράταξης Αλληλεγγύη- Ανατροπή κ.Γρηγόρης Εδιρνέλης  για την σύμβαση ανάθεσης 25 γραμμών του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ (διαβάστε αναλυτικά εδώ) στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η γραμμή 56 του Ωραιοκάστρου.

Στο δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου στις 29.10.19 ο κ.Πολυχρονίδης είχε θέσει ψήφισμα κατά της συγκεκριμένης σύμβασης. Το δημοτικό συμβούλιο κατά πλειοψηφία αποφάσισε τη μη μεταφορά της γραμμής 56 απο τον ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ και να διεκδικηθούν επιπλέον δρομολόγια:

 

 

 

 

 

 

Οι δηλώσεις του κ. Εδιρνέλη:

Η απόφαση να ενταχθεί το Ωραιόκαστρο στο ΚΤΕΛ, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους γιατί ο Δήμος μας ανήκει ουσιαστικά στον αστικό ιστό της πόλης ΚΑΙ αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του πολεοδομικού όγκου της.

Απορίας άξιον είναι το γεγονός πως στα ανατολικά της πόλης βρίσκονται περιοχές σε μεγαλύτερη χιλιομετρική απόσταση από την Θεσσαλονίκη και όμως θα συνεχίζουν να εξυπηρετούνται από τον ΟΑΣΘ.

Αναπάντητα επίσης παραμένουν τα ερωτήματα αν θα συνεχίσουν να υφίστανται οι διευκολύνσεις στις οικονομικά αδύναμες κατηγορίες των πολιτών όπως άνεργοι, κ. λ.π από το ΚΤΕΛ. Επίσης απορίας άξιον παραμένει το γεγονός της ματαίωσης του διαγωνισμού της αγοράς νέων λεωφορείων που είχε προκηρυχθεί από την προηγούμενη διοίκηση.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να επιστρέψουν οι αστικές συγκοινωνίες στα χέρια ιδιωτών οι οποίοι και ευθύνονται για το σημερινό χαλί των αστικών συγκοινωνιών της πόλης μας.

Διαβάστε ακόμη:

Α.Πολυχρονίδης: Παράβαση καθήκοντος δημάρχου Ωραιοκάστρου,προσβάλλει όλο το σώμα

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.