Δέκα χρόνια Φιλαρμονική Ωραιοκάστρου – Αφιέρωμα στο μαέστρο Αχιλλέα Ρούση

Δέκα χρόνια Φιλαρμονική Ωραιοκάστρου –
Αφιέρωμα στο μαέστρο Αχιλλέα Ρούση

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος απο τότε που ο ενιαίος δήμος Ωραιοκάστρου απέκτησε την Φιλαρμονική του!

Ο μαέστρος Αχιλλέας Ρούσης κλείνει 30 χρόνιας προσφοράς στον πολιτισμό του Δήμου Ωραιοκάστρου.

10 χρόνια προσφοράς με τη φιλαρμονική ορχήστρα Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ.

Ο Αχιλλέας Ρούσης του Χρήστου και της Ασπασίας είναι αρχιμουσικός στη φιλαρμονική ορχήστρα ΔΟΠΠΑΩ του Δήμου Ωραιοκάστρου. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης όπου και αποφοίτησε από το 1ο λύκειο Σταυρούπολης. Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Πάσχου και την οικογενειακή τους ευτυχία συμπλήρωσε ο γιό τους Κωνσταντίνος.

Είναι κάτοχος πτυχίου Αρμονίας και Ενοργάνωσης πνευστών οργάνων και διεύθυνση μπάντας με βαθμό ‘Άριστα’ από το κεντρικό ωδείο Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ Λαζαρου Δεληδημου.

Σε ηλικία 19 ετών το 1992 ως μαέστρος ίδρυσε τη φιλαρμονική δημοτικού σχολείου Λητής.

Το 1995 εως και το 1996 υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην φιλαρμονική στρατιωτική της 80 ΑΔΤΕΑ στην Κω και στην κρίση των Ιμίων ήταν εκεί.


Το 1997 διεύθυνε τη φιλαρμονική της κοινότητας Γέφυρα, το 1998 τη φιλαρμονική της κοινότητα του Δρυμού.
Το 1999 η φιλαρμονική Λητής και Δρυμού μαζί με νέους μαθητές και από το Μελισσοχώρι ιδρύθηκε η φιλαρμονική δήμου Μυγδονίας.
Το 2012 με τον ενιαίο Δήμο Ωραιοκάστρου ενώθηκαν οι φιλαρμονικές Μυγδονίας, Καλλιθέας και Ωραιοκάστρου. Απαρτίζοντας πλέον τη Φιλαρμονική ορχήστρα ΔΟΠΠΑΩ-Δήμου Ωραιοκάστρου. Μαέστρος στις χορωδίες των ΚΑΠΗ Λητής, Δρυμού Μελισσοχωρίου και Ωραιοκάστρου.

Ίδρυσε μια ενιαία χορωδία  90 ατόμων ως “χορωδία ΚΑΠΗ Δήμου Ωραιοκάστρου” όπου σε συνεργασία με τη φιλαρμονική δώσανε πολλές συναυλίες εντός και εκτός του δήμου και δικαίως βραβεύτηκαν πολλές φορές.

Ο μαέστρος με τη φιλαρμονική του δήμου Ωραιοκάστρου συμμετέχουν σε παρελάσεις, λιτανείες, εκδηλώσεις εντός και εκτός του δήμου.

Στις 19 Φεβρουαρίου 2020 άνοιξε την παρέλαση με την φιλαρμονική ορχήστρα ΔΟΠΠΑΩ-Δήμου Ωραιοκάστρου στο Δήμο Θεσσαλονίκης στην 11η παρέλαση φιλαρμονικών  Θεσσαλονίκης.

Η φιλαρμονική απαρτίζεται από εθελοντές μαθητές και μαθήτριες ηλικίας από 10-24 ετών. Έχει 40 μέλη. Από 1 Απριλίου θα γίνονται εγγραφές για νέα μέλη.

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε βίντεο απο όλες τις υπηρεσίες της Φιλαρμονικής Ωραιοκάστρου και ΕΔΩ τα σχετικά ρεπορτάζ για αυτήν.

Το oraiokastro24 δηλώνει υποστηρικτής και πάντα δίπλα του! Σας ευχαριστούμε για την όμορφη παρουσία σας!

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.