Δίκη Άλκη Καμπανού: «Εγώ μαχαίρωσα τον Άλκη Καμπανό» – Ομολόγησε ο 21χρονος στην απολογία του

Δίκη Άλκη Καμπανού: «Εγώ μαχαίρωσα τον Άλκη Καμπανό» – Ομολόγησε ο 21χρονος στην απολογία του

«Εγώ είμαι αυτός που χτύπησε τον Άλκη στο πόδι», ομολόγησε ο 2ος από τους 12 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού. Είναι ο πρώτος που ομολογεί ότι χτύπησε τον αδικοχαμένο νεαρό καθώς -μέχρι στιγμής- όλοι οι κατηγορούμενοι επέμειναν ότι δεν ήρθαν σε σωματική επαφή μαζί του κατά τη φονική οπαδική επίθεση που έγινε τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

Ο 21 ετών κατηγορούμενος, με την απολογία του οποίου συνεχίζεται για 27η μέρα η πολύκροτη δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκη, ανεβαίνοντας στο βήμα του δικαστηρίου, είπε: «Αντιμετωπίζοντας όλο αυτό το βάρος μέσα στις φυλακές θέλω και πρέπει να ζητήσω μια τεράστια συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω δυστυχώς, μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του Άλκη. Εγώ είμαι αυτός που χτύπησε τον Άλκη στο πόδι. Ήταν μια φευγαλέα σκιά, που δεν θυμάμαι καλά. Παρακολουθώντας όλο αυτό το διάστημα το δικαστήριο, τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες, το συνειδητοποίησα ακούγοντας όλους τους ιατροδικαστές. Είναι δύσκολο να θυμηθώ όλο αυτό το συμβάν. Όταν έμαθα ότι έφυγε ένα παιδί, σοκαρίστηκα- αυτή είναι η αλήθεια. Θέλω να γνωρίζουν οι γονείς του Άλκη την αλήθεια. Από την πρώτη στιγμή ήμουν ειλικρινής. Απλά δεν το είχα τόσο καθαρά στο μυαλό μου. Έχω τις αμφιβολίες ακόμη εάν το έκανα, αλλά σε συζήτηση με τους δικηγόρους και τον ιατροδικαστή – τεχνικό σύμβουλό μού είπαν ότι ταιριάζει αυτό το χτύπημα στο μαχαίρι. Είμαι σίγουρος, πεπεισμένος ότι έγινε από μένα».

Σημειώνεται ότι το χτύπημα που ομολόγησε είναι αυτό στη μηριαία αρτηρία, που σε συνδυασμό με τα χτυπήματα στο κεφάλι, προκάλεσαν τον θάνατο του Άλκη, όπως αναφέρεται και στο ιατροδικαστικό πόρισμα που υπέγραψε η ιατροδικαστής Λήδα Κοβάτση.

Η απολογία του είναι σε εξέλιξη.

ΑΠΕΜΠΕ
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.