Δίκη Φιλιππίδη – Σπ. Μπιμπίλας: Είχε εξωσυζυγική σχέση με φίλη του γιου του

Δίκη Φιλιππίδη – Σπ. Μπιμπίλας: Είχε εξωσυζυγική σχέση με φίλη του γιου του

Ένταση προκλήθηκε πριν από λίγο στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, μεταξύ  του Σπύρου Μπιμπίλα και της συζύγου του Ελπίδας Νίνου. Αφορμή στάθηκαν τα όσα επανέλαβε και σήμερα ο μάρτυρας, ότι δηλαδή η κα Νίνου του είχε εκμυστηρευτεί ότι ο κατηγορούμενος διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με φίλη του γιου τους. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κας Νίνου, η οποία ζήτησε να παρέμβει στη διαδικασία, ωστόσο το δικαστήριο δεν της έδωσε το λόγο. Ο κος Μπιμπίλας επιτέθηκε φραστικά στη σύζυγο του Πέτρου Φιλιππίδη λέγοντας: «Ντροπή σου Ελπίδα που λες ψέματα».

Συγγενής της Ελπίδας Νίνου, φώναξε: «Εσύ να ντρέπεσαι, 30 χρόνια φίλος, φίδι κολοβό».

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η εξέταση του Σπύρου Μπιμπίλα

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών επανέλαβε ότι θεωρούσε και εξακολουθεί να θεωρεί τον κατηγορούμενο φίλο του, αλλά οι αποκαλύψεις εναντίον του τον απογοήτευσαν και δεν επικοινωνεί πλέον μαζί του.

«Ο Πέτρος και η Ελπίδα μου στάθηκαν σαν αδέλφια, αυτό δεν αλλάζει. Τα όσα αποκαλύφθηκαν μετά με απογοήτευσαν. Οι καταγγελίες ήταν ισχυρότατες. Και μόνο που με πήρε και μου είπε «πάρε την τάδε να μη μιλήσεις, και μόνο που είχε αγωνία για το πόσες καταγγελίες έρχονταν, λέει πολλά».

Μάλιστα, η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ζήτησε από το μάρτυρα να σταματήσει να αποκαλεί δημόσια τον κατηγορούμενο και τη σύζυγό του, Ελπίδα Νίνου, φίλους του. «Οι φίλοι λένε την αλήθεια για να διορθωθούν οι φίλοι τους», ανέφερε κάποια στιγμή ο κ. Μπιμπίλας, καταθέτοντας η συνθήκη του θεάτρου είναι πολύ δύσκολη και πολλοί ηθοποιοί έχουν υποστεί πολύ «άσχημα πράγματα» αλλά έχουν ξαναγυρίσει σε αυτό για να εργαστούν.

Για ακόμη μια φορά, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ζήτησε από τις γυναίκες που έχουν γνωστοποιήσει σε διάφορους, μεταξύ των οποίων και στον ίδιο, παρενοχλητικές συμπεριφορές του Πέτρου Φιλιππίδη, να έρθουν στο δικαστήριο και να καταθέσουν. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της υπεράσπισης του ηθοποιού.

Σημειώνεται, ότι παρότι εχθές κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης ο κος Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι η υπεράσπιση του κατηγορουμένου θα υποβάλλει αίτημα κατ’ αντιπαράστασης εξέτασης του Σπύρου Μπιμπίλα με την Ελπίδα Νίνου, μέχρι αυτή την ώρα, δεν το έχει πράξει.

Ερωτήσεις του συνηγόρου του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλη Δημητρακόπουλου στο μάρτυρα:

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Δηλαδή, έχει υποστεί μια γυναίκα τέτοιο πράγμα και δε το θυμάται; Έχει υποστεί αυτή τη πράξη και πάει μετά στο θέατρο «Ήβη» να εργαστεί με τον άνθρωπο που τον κακοποίησε; Αυτή η συμπεριφορά είναι συνηθισμένη;

Σπ. Μπιμπίλας: Δεν είναι συνηθισμένη, αλλά δυστυχώς στο χώρο του θεάτρου πολλές γυναίκες ηθοποιοί και άντρες δέχονται άσχημα πράγματα αλλά μετά πάνε στο θέατρο. Η συνθήκη του θεάτρου είναι δύσκολη και πολλοί άνθρωποι πάνε σε δουλειές ενώ έχουν υποστεί πράγματα. Εάν η ίδια δεν αισθάνθηκε ότι αυτό δεν είναι βιασμός πήγε μετά να δουλέψει.

Πολιτική Αγωγή: Έχει ξεκαθαρίσει η ίδια εξ’ αρχής ότι αυτή τη πράξη δεν την αξιοποίησε ως βιασμό.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Έγινε αυτή η πράξη και μετά από δυο μήνες πήγε να δουλέψει μαζί του;

Σπ. Μπιμπίλας: Δε συνηθίζεται αλλά μπορεί να συμβεί. Ξέρετε τι σήμαινε Φιλιππίδης στο θέατρο;

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Δηλαδή αυτό του έδινε τη δυνατότητα να κάνει τέτοιες πράξεις όπως αυτές για τις οποίες δικάζεται και μετά η καταγγέλλουσα να τις ξεχνά;

Σπ. Μπιμπίλας: Ναι ήταν μεγάλη ευκαιρία να δουλεύεις με τον Πέτρο.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Θα μπορούσε να κάνει αυτές τις πράξεις στο παρασκήνιο στο θέατρο σε βάρος μια γυναίκας;

Σπ. Μπιμπίλας: Ξέροντας τον Πέτρο θα μπορούσε. Εγώ φίλο μου τον αισθάνομαι ακόμη και τώρα, ξέρω όμως το χαρακτήρα του …Κάνω μια έκκληση σε αυτές τις κυρίες που μας έχουν πει διάφορα να τα έρθουν και να τα καταθέσουν και εδώ.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Δεν υπάρχει χειρότερο να λες ότι έχω ακούσει τα χίλια μύρια. Δικονομικά είναι ανεπίτρεπτο …

Πολιτική Αγωγή: Είναι δικός τους μάρτυρας και του λένε να μη μιλήσει…

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Είμαστε στο θέατρο «Ήβη» και καταγγέλλει σεξουαλικές πράξεις με βία. Και μετά πηγαίνει στη πλατεία του θεάτρου και τον παρακολουθεί μέχρι να τελειώσουν οι πρόβες. Είναι λογικό;

Σπ. Μπιμπίλας: Μπορεί να φαίνεται παράξενο αλλά μπορεί να συμβεί.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Λέτε συνέχεια ο φίλος μου ο Πέτρος και έχετε πει τόσα πράγματα για το φίλο σας….

Σπ. Μπιμπίλας: Οι φίλοι λένε την αλήθεια ώστε να διορθωθούν οι φίλοι τους…

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Τι λόγο είχε να στέλνει η καταγγέλλουσα τρία χρόνια μετά στον βιαστή της;

Σπ. Μπιμπίλας: Αν εκείνος της έστελνε μηνύματα εκείνη θα του απαντούσε, αυτή είναι η κρίση μου.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.