Δελτίο τύπου “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ”

Την Κυριακή 23-2-2014 επιτροπή της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών (Δ.Κ.Π.Ω.) “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ” με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Ωραιοκάστρου Γρηγόρη Εδιρνέλη και τις κυρίες Παναγάκη Μίνα, Δάμκαλη Πέπη και Καραγκουνίδου Ολυμπία, συμμετείχε ενεργά και δυναμικά στην ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία της Ν. Ευκαρπίας και στην συνέχεια στην πορεία μέχρι το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ όπου και ανεκόπη από δυνάμεις των ΜΑΤ.
Η Δ.Κ.Π.Ω. “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ” συμπαραστέκεται στην πράξη στον αγώνα των κατοίκων της Ευκαρπίας και των Δυτικών Συνοικιών ενάντια στην κατασκευή του τερατουργήματος που αποκαλείται Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) και που θα συγκεντρώνει όλα τα σκουπίδια της Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και στο δίκαιο αίτημα τους για ανάκληση της άδειας λειτουργίας καύσης αυτών στα καμίνια του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ.
Έλαμψαν με την απουσία τους όλοι οι άλλοι υποψήφιοι Δήμαρχοι Ωραιοκάστρου οι οποίοι προφανώς στα λόγια συμπαρίστανται στον αγώνα των κατοίκων, όπως ο νυν Δήμαρχος Δημ. Σαραμάντος, ενώ οι υπόλοιποι με την εκκωφαντική απουσία τους που υποδηλώνει ουσιαστικά την σιωπηρή συναίνεση τους στο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται σε όλη την χή.
Τελικά ας απαντήσουν στους δημότες ορθά, κοφτά και καθαρά, χωρίς αοριστολογίες και υπεκφυγές έστω σε κάποια από τα ερωτήματα που θέτει το δίκτυο των 50 φορέων που αγωνίζεται ενάντια στον ΣΜΑ και στην καύση των απορριμμάτων:
Τι θεωρείται πιο περιβαλλοντικό και οικονομικό;
Η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων (αύξηση ανακύκλωσης) που φέρνει έσοδα στους δήμους και μείωση δημοτικών τελών ή η καύση στο ΤΙΤΑΝ και τα κέρδη που θα αποκομίζει;
Μήπως γι’ αυτό δεν προχωρεί η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων;
Για να υπάρχει άφθονη πρώτη ύλη είτε από τους μπλε είτε από τους πράσινους κάδους σε μορφή RDF/SRF (δευτερογενή καύσιμα) για καύση στο ΤΙΤΑΝ ή οπουδήποτε αλλού;
Ανακύκλωση και καύση πάνε μαζί;
Δ.Κ.Π.Ω. “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ”

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.