διαμαρτυρία και καταγγελία από «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Ωραιοκάστρου (Δ.Κ.Π.Ω.) «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ» διαμαρτύρεται έντονα και καταγγέλλει την στάση της αστυνομίας για την επιχείρηση που έστησε με το ξημέρωμα της 16-2-2014 αποκλείοντας τον χώρο στην περιοχή «Αλώνια» όπου θα πραγματοποιούνταν η 9η διάθεση προϊόντων «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ» που διοργάνωνε η ομάδα δράσης Ωραιοκάστρου «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ματαιώνοντάς την, την στιγμή που οι Έλληνες πολίτες στενάζουν κάτω από την αβάσταχτη πίεση της ακρίβειας, της ανεργίας και της φτώχειας. Η ΕΛ.ΑΣ. αδιαφορώντας για την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που παραχώρησε την δημοτική έκταση στην «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» για να προμηθευτούν οι δημότες φτηνά και επιλεγμένα προϊόντα, κινητοποιήθηκε «αστραπιαία» και κατάφερε, μετά από ανώνυμη καταγγελία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, να «αποτρέψει» τα φτωχά λαϊκά στρώματα από το να εφοδιαστούν με τρόφιμα ανάλογα των ισχνών οικονομικών δυνατοτήτων τους που τους κατέλειπε η μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης και της τρόικα.
Θα θέλαμε να «συγχαρούμε» την ΕΛ.ΑΣ. για την επιχειρησιακή της αρτιότητα και παράλληλα να πληροφορηθούμε πόσο κόστισε στον Ελληνικό λαό η κινητοποίηση των πολυάριθμων και πάνοπλων αστυνομικών δυνάμεων, για να γνωρίζουν οι πολίτες πόσο τους χρεώνεται κάθε απαγόρευση της πρόσβασης τους σε φτηνά καταναλωτικά είδη πρώτης ανάγκης.
Καταγγέλλουμε την απόπειρα τρομοκράτησης τόσο των παραγωγών (που Κυριακάτικα διανύουν χιλιόμετρα για να εφοδιάσουν με τρόφιμα τα φτωχά λαϊκά στρώματα) όσο και των καταναλωτών που κοιτούσαν κατάπληκτοι και απορημένοι την «στρατηγική περικύκλωση» του χώρου από τους επιτηρητές της δημόσιας τάξης, που δεν επέτρεπαν στους παραγωγούς να στήσουν τους πάγκους τους ούτε στους παράπλευρους δρόμους.
Με αστυνομοκρατία, τρομοκρατία και εκφοβισμούς δεν κάμπτεται ο αγώνας των κοινωνικών δράσεων αλληλεγγύης αντίθετα ατσαλώνεται και εξαπλώνεται καθημερινά γιατί πηγάζει από τον λαό και στηρίζεται από αυτόν.
Ωραιόκαστρο 16 -2- 2014
Δ.Κ.Π.Ω. «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.