Διαχείριση αποβλήτων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης;

 Διαχείριση αποβλήτων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης;

Ερώτηση για γραπτή απάντηση κατέθεσε η περιφερειακή παράταξη “Κοιτάμε Μπροστά” στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας σχετικά με  την εγκατάσταση επεξεργασίας επικίνδυνων αποβλήτων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς έκρινε ως ανεπαρκείς τις εξηγήσεις που δόθηκαν για το θέμα από την αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Πατουλίδου, στο πλαίσιο της Μητροπολιτικής Επιτροπής.

Η παρέμβαση βασίστηκε στις έντονες αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί από πολίτες που κατοικούν κι εργάζονται στην περιοχή πλησίον του λιμανιού, μετά την αδειοδότηση του έργου μεταφοράς επικίνδυνων υγρών αποβλήτων σε μια παρωχημένης τεχνολογίας εγκατάσταση.

Η παράταξη ζητά από τη διοίκηση της Περιφέρειας να ενημερωθεί εγγράφως για το σκεπτικό της αδειοδότησης, για τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης εταιρείας που διαχειρίζεται τα απόβλητα και για τη λογική με την οποία εκδόθηκε εκ νέου άδεια, με εσπευσμένες διαδικασίες, μετά την ακύρωση της πρώτης από τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Επίσης, ζητά να της δοθούν όλα τα σχετικά έγγραφα, ώστε να αποκτήσει ολοκληρωμένη άποψη και να ενημερώσει σχετικά τους ενδιαφερόμενους πολίτες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΠΡΟΣ:

– Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κ. Πατουλίδου

– Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, κ. Τζιτζικώστα

 

Επείγουσα ερώτηση, με αίτημα για γραπτή απάντηση

 

Θέμα: Εγκατάσταση επεξεργασίας επικίνδυνων αποβλήτων στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Επειδή η παράταξή μας κρίνει ως ανεπαρκείς τις εξηγήσεις που έχουν δοθεί για το θέμα της εγκατάστασης επεξεργασίας επικίνδυνων αποβλήτων στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Μητροπολιτικής Επιτροπής, αναγκαζόμαστε να ζητήσουμε γραπτά αυτή φορά συγκεκριμένες απαντήσεις.

Παρακαλούμε να μας απαντήσετε:

  1. Με ποιο σκεπτικό αδειοδοτήθηκε το συγκεκριμένο έργο;
  2. Μπορείτε να μας δώσετε περισσότερες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη εταιρεία που επεξεργάζεται τα επικίνδυνα απόβλητα; Συμφωνείτε ότι πράγματι χρησιμοποιεί “παρωχημένη τεχνολογία” με αμφίβολα αποτελέσματα για την ποιότητα των νερών του Θερμαϊκού;
  3. Είναι η συγκεκριμένη εταιρεία μοναδική στον τομέα της ή υπάρχουν και άλλες που θα μπορούσαν να εκτελέσουν το ίδιο έργο;
  4. Με ποια λογική ξαναδόθηκε άδεια, με εσπευσμένες διαδικασίες, μετά την ακύρωση της πρώτης από τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης;
  5. Γιατί δεν προηγήθηκε διαβούλευση στα Συλλογικά Όργανα της Περιφέρειας;
  6. Πότε θα θέσετε στη διάθεσή μας όλα τα σχετικά έγγραφα;

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.