Εισαγωγή εμβολίου κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα από τα τέλη Δεκεμβρίο

Εισαγωγή εμβολίου κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα από τα τέλη Δεκεμβρίο

Την τμηματική εισαγωγή 3 εκατομ. δόσεων του εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού στη χώρα μας αρχής γενομένης από τα τέλη Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο λόγος για το εμβόλιο που αναπτύσσει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca, το οποίο θα αποκτηθεί σε περίπτωση που περάσει και τη φάση 4.

Όπως είπε σε συνέντευξή του στον Σκάι «η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον Λάιεν τουίταρε τη συμφωνία με την AstraZeneca για 400 εκατ. δόσεις του εμβολίου που έχει φτάσει ήδη στη φάση 3 και αναμένεται μέσα στο Νοέμβριο να ολοκληρωθεί και η φάση 4 και να πάρει αδειοδότηση. Τέλος Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Μαΐου και Ιουνίου, αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα θα πάρει σε επτά τμηματικές παραδόσεις αυτό που της αναλογεί, από το συμφωνηθέν εμβόλιο. Θα ξεκινήσουμε με 700.000 δόσεις το Δεκέμβριο που θα είναι μόνη ή διπλή δόση,  και γύρω στις 3 εκατ. δόσεις συνολικά.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.