Ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος – Πότε ξεκινάει

Ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος – Πότε ξεκινάει

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ενημερώνει εμπόρους και καταναλωτές ότι, για φέτος, η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος θα ισχύσει από την Τρίτη 3 Μαΐου 2022 έως το Σάββατο 14 Μαΐου 2022.

Σύμφωνα με την απόφαση 40002/14-04-2022, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με βάση όσα προβλέπονται από το τελευταίο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 16 του ν. 4177/2013, και επειδή η πρώτη Κυριακή του Μαΐου 2022 συμπίπτει με τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, η δυνατότητα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων μετατέθηκε χρονικά την επόμενη Κυριακή, δηλαδή στις 8 Μαΐου 2022.

 

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

 

ΕΠΟΜΕΝΩΣ:

Τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 1η Μαΐου 2022 θα παραμείνουν κλειστά.

Επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 8 Μαΐου 2022

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΙΟΥ 2022:

11 π.μ. – 6 μ.μ.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι πάγιο αίτημα, τα τελευταία χρόνια, των εκπροσώπων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανά την Ελλάδα, είναι η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων καθώς δεν βοηθούν τους εμπόρους να αυξήσουν τον τζίρο τους, ενώ επικρατεί αναρχία με τις συνεχείς προσφορές και εκπτώσεις.

Αν ισχύσουν μόνο οι δύο τακτικές περίοδοι εκπτώσεων το χειμώνα και το καλοκαίρι, όπως ίσχυε παλιότερα, θα ενδυναμωθεί ακόμα περισσότερο η αγορά, ενώ θα είναι και μεγαλύτερα τα ποσοστά μείωσης που θα γίνονται στις αρχικές τιμές, προκειμένου να είναι ακόμα πιο δελεαστικές για τους καταναλωτές.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.