Εξιχνίαση κυκλώματος για είσοδο αλλοδαπών στην Ελλάδα -Εμπλέκονται 33 μέλη Μ.Κ.Ο

Εξιχνίαση κυκλώματος για είσοδο αλλοδαπών στην Ελλάδα -Εμπλέκονται 33 μέλη Μ.Κ.Ο

Πολυπληθές κύκλωμα παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην Ελλάδα, εντόπισαν. Σε βάρος  33μελών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και 2 ξένων υπηκόων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Μετά  πολύμηνη έρευνα της Ε.Υ.Π της  Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας  καθώς και των Διευθύνσεων Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, Αλλοδαπών Αττικής και Εγκληματολογικών Ερευνών.

Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση, σύμφωνα με την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης  παραπέμπονται για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της κατασκοπείας, της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας και παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης.

Το κύκλωμα δραστηριοποιείτο συστηματικά στη διευκόλυνση της παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια, μέσω της  Λέσβου.  Η δράση του προσδιορίζεται τουλάχιστον από τις αρχές του περασμένου Ιουνίου, με τη μορφή παροχής ουσιαστικής συνδρομής σε οργανωμένα κυκλώματα παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Οι εμπλεκόμενοι, με πρόσχημα την ανθρωπιστική δράση, παρείχαν σε προερχόμενες από την Τουρκία προσφυγικές ροές, μέσω κλειστών ομάδων και εφαρμογών στο διαδίκτυο, πληροφορίες και στοιχεία εμπιστευτικού χαρακτήρα, όπως:

  • Τους χώρους συγκέντρωσης στα τουρκικά παράλια και τον χρόνο εκκίνησης συγκεκριμένων προσφυγικών ροών προς τη νήσο Λέσβο,
  • Τις συντεταγμένες (γεωγραφικό μήκος και πλάτος) συγκεκριμένων προσφυγικών ροών και της κατεύθυνσης αυτών σε συγκεκριμένο χρόνο και τόπο,
  • Τον αριθμό των επιβαινόντων αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών σε λέμβους, καθώς και την επικρατούσα κατάσταση κατά την διάρκεια της πλεύσης των λέμβων,τον τελικό προορισμό τους καθώς και  λεπτομέρειες για τους χώρους διαμονής στο Κ.Υ.Τ. στη Μόρια της Λέσβου.

Με  συγκεκριμένη εφαρμογή τηλεφωνικών συνδέσεων, που σχετίζεται με ενεργοποίηση επιχειρήσεων διάσωσης, δυσχέραιναν το επιχειρησιακό έργο των σκαφών της Ελληνικής Ακτοφυλακής, κατά το χρόνο που εξελίσσονταν μεταναστευτικές ροές.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι το οργανωμένο κύκλωμα διευκόλυνε τη διακίνηση προς τη Λέσβο μεγάλου αριθμού υπηκόων τρίτων χωρών, σε 32 τουλάχιστον περιπτώσεις.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να προσδιοριστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης και οι διασυνδέσεις της.

φωτο αρχείου

 

 

 

 

 

 

 

 

 ΕΡΤ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.