Επανασυνδέσεις ρεύματος σε καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες του, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, απευθύνει εκ νέου κάλεσμα σε όσους δεν έχουν παροχή ρεύματος στα σπίτια τους, λόγω οφειλών, να υποβάλουν αίτηση στην αρμόδια επιτροπή του Δήμου.
Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Ωραιοκάστρου ήταν από τους πρώτους δήμους του Ν. Θεσσαλονίκης, που αμέσως μετά την ψήφιση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή για επανασυνδέσεις καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα, προχώρησε άμεσα, στις 12 Μαρτίου 2018, στη συγκρότηση αρμόδιας Επιτροπής, βάση των διατάξεων του άρθρου 36 του Ν. 4508/2017.
Μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί και έχουν ελεγχθεί τέσσερις φάκελοι ενδιαφερομένων πολιτών. Από αυτούς, τις προϋποθέσεις που προβλέπει η ΚΥΑ, πληρούσαν οι δύο, οι οποίοι και έλαβαν το «πράσινο φως» για την επανασύνδεση του ρεύματος στα σπίτια τους.
Οι προς εξέταση δικαιούχοι για να υποβάλουν σχετική αίτηση πρέπει:
–Να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, μέχρι και την ημερομηνία έναρξης ισχύος της ανωτέρω ΚΥΑ, δηλαδή μέχρι και τις 14/02/18.
–Η αποσύνδεση να αφορά την κύρια κατοικία του προς εξέταση δικαιούχου και να ικανοποιούνται τα κριτήρια υπαγωγής στο νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο
Δείτε αναλυτικά τις προϋποθέσεις της ΚΥΑ(pdf)

ΚΥΑ Γ.Δ.5 οικ. 2961-102017
Ν. 45082017
ΦΕΚ 474 14.02.2018 Β
Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε:
Ευαγγελίδης Αλέξανδρος – Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού Δ. Ωραιοκάστρου
Τηλέφωνο: 2313 304021
Αθανάσιος Καρύδης – Εντεταλμένος Σύμβουλος Διοικητικού Δ. Ωραιοκάστρου
Τηλέφωνο : 2313 304090

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.