Επιστολή δημάρχου προς ΔΣ Πενταλόφου

Κύριοι Σύμβουλοι,

Σε απάντηση του με αριθ. πρωτ. 45/8-7-2015 εγγράφου σας, σας ενημερώνω ότι:

1. Για το 1ο θέμα αρμόδια υπηρεσία του δήμου είναι η ΔΕΥΑΩ και σε αυτήν θα πρέπει να απευθύνετε το ερώτημα.

2. Για το 2ο και 3ο θέμα εκπλήσσομαι γιατί δεν γνωρίζετε ότι:

Α. Στους πρώτους 10 μήνες της διοίκησης μας, είχαμε την ατυχή συγκυρία να αντιμετωπίσουμε τρεις φοβερές θεομηνίες (19/9/14-19/12/14-18/6/15) οι οποίες εκτός των απωλειών ανθρώπινων ζωών, επέφεραν ανεπανόρθωτες ζημιές στις υποδομές του δήμου μας. Παρόλα αυτά, από την πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε – σε πρώτη φάση- τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη δημοτική ενότητα Καλλιθέας. Μάλιστα, για την αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων της περιοχής σας έχουμε διαθέσει επί τρίμηνο το γκρέϊντερ, που μας διέθεσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε αντίθεση με τον μηδενικό χρόνο που το διαθέσαμε στη Δ.Ε Ωραιοκάστρου και 15 ημερών στη Δ.Ε Μυγδονίας.

Όσον αφορά τη διάβαση του Γαλλικού ποταμού είχαμε ήδη προβεί στις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασής της.
Αναλυτικά: Προχωρήσαμε σε απομάκρυνση των κατεστραμμένων τεμαχίων της διάβασης, σε εκβάθυνση της περιοχής και τοποθετήσαμε αδρανή υλικά ως βάση για την τοποθέτηση 200 τσιμεντοσωλήνων απαγωγής των υδάτων. Λόγω όμως της οικονομικής – πολιτικής συγκυρίας υπάρχει αδυναμία συνέχισης του έργου από τον εργολάβο ενώ οι εργασίες θα συνεχιστούν όταν αποκατασταθεί η σημερινή αβεβαιότητα. (Να σημειωθεί ότι οι 200 τσιμεντοσωλήνες βρίσκονται εναποτεθειμένες στο χώρο του έργου). Αν τώρα εσείς πιστεύετε ότι μπορείτε να βρείτε εργολάβο, ο οποίος θα συνεχίσει το έργο, μπορείτε να το κάνετε.

Β. Ως προς το θέμα της κατασκευής νέων θέσεων ταφής στα νεκροταφεία Πενταλόφου θα πρέπει να γνωρίζετε ότι έχουν ήδη κατασκευαστεί 8 νέες θέσεις και είναι σε εξέλιξη η κατασκευή άλλων 40 θέσεων (υπάρχει σχετική τεχνική μελέτη).

Κύριοι Σύμβουλοι,

Προφανώς κατά τη λήψη της ομόφωνης απόφασης του συμβουλίου σας δε λάβατε υπόψη σας τα παραπάνω, για τα οποία δεν φροντίσατε να ενημερωθείτε σχετικά. Ίσως ορισμένοι στο όνομα της στείρας αντιπολίτευσης οδήγησαν το συμβούλιο σε λάθος αξιολόγηση των δεδομένων. Σας ζητώ λοιπόν να αποκαταστήσετε την αλήθεια, την οποία δεν φροντίσατε να μάθετε πριν μας αποστείλετε τη σχετική επιστολή. Και σας εφιστώ την προσοχή, ώστε την επόμενη φορά να επικοινωνήσετε μαζί μου προκειμένου να ενημερωθείτε.

Όσοι με γνωρίζετε, ξέρετε πολύ καλά ότι ουδέποτε έχω πει ότι δεν δέχομαι την εποικοδομητική κριτική. Άλλωστε όλοι μας τόσο από τη θέση των μελών της δημοτικής παράταξης «Πολιτεία με Όραμα», όσο και από τις θέσεις ευθύνης της διοίκησης του δήμου έχουμε αποδείξει ότι δεν θέλουμε «στρατιωτάκια», τα οποία θα εκτελούν εντολές. Συμπολίτευση και αντιπολίτευση, τους θεωρούμε όλους συνεργάτες μας. Αυτό για όλους εμάς και για εμένα προσωπικά είναι δημοκρατία. Αυτό είναι το όπλο μας για να προσφέρουμε στον τόπο μας. Πόσο μάλλον σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα και χρειάζεται ομοψυχία και συστράτευση όλων για να ξεπεράσουμε την κρίση.

Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου
Αστέριος Γαβότσης

δημοςδημος

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.