“Οσο ειμαι δήμαρχος εγω δεν θα τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες”

Δέσμευση έδωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο οτι οσο είναι δήμαρχος αυτός δεν επρόκειτο να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες στον Ωραιόκαστρο. Η συζήτηση ξεκίνησε έπειτα απο τοποθέτηση του κ.Παπακωνσταντίνου Γιώργο,επικεφαλή του συνδιασμού ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ,ο οποίος εξέφρασε την έντονη αντίθεση του στο θέμα της τοποθέτησης ανεμογεννητριών στον ορεινό όγκο του Ωραιοκάστρου.
Δήλωσε οτι η περιοχή θα δεχθεί τρομερή υποβάθμιση. Εξέφρασε επίσης την δυσαρέσκεια του για τον τρόπο γνωστοποίησης αυτής της δράσης και ο δήμαρχος του απάντησε οτι δεν ειχε καμία προσωπική συνομιλία μαζί τους πέραν του οτι τους καθοδήγησε να τοποθετηθούν στο συμβούλιο της επιτροπής διαβούλευσης.
Το θέμα έκλεισε με την δέσμευση του δημάρχου και οτι το δασαρχείο κακός έδωσε έγκριση για την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών στις δασικές εκτάσεις.
Επιτροπή διαβούλευσης

vendo

3 ΣΧΟΛΙΑ

    • Τα υπέρ είναι η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από τον άνεμο. Τα κατά κυρίως σχετίζονται με την οικολογία και την εικόνα στο περιβάλλον. Δηλαδή κινδυνεύουν να σκοτωθούν πουλιά κάποια από τα οποία ίσως είναι είδη υπο εξαφάνιση και κάποιοι έχουν αντιρρήσεις γιατί θεωρούν ότι η εικόνα ενός πάρκου δεν δένει με το περιβάλλον. Επίσης ένα θέμα που πρέπει να επιλυθεί είναι ο τρόπος αποθήκευσης της παραγόμενης ενέργειας για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε στιγμή που θα υπάρχει έλλειψη παραγωγής. Μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι τα συμφέροντα που παίζονται…..

  1. Πως μπορεί το κατά της αιολικής ενέργειας να σχετίζεται με την οικολογία;;; Είναι καλύτερο δηλαδή να υπάρχει εργαστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη; Εκτός και αν επειδή δεν το βλέπουμε δεν μας ενοχλεί. Οι ανεμογεννήτριες είναι πανέμορφες, στολίζουν πλαγιές που δεν έχουν τίποτα άλλο εκτός από πουρνάρια και βράχια και προσφέρουν καθαρή ενέργεια. Τι καλύτερο από αυτά;;; Δυστυχώς όμως ενώ στην Ελλάδα θα έπρεπε να έχουμε πληθώρα και αιολικών πάρκων και φωτοβολταϊκών, διότι ως χώρα έχουμε τις πλέον ιδανικές συνθήκες. Αντιθέτως όμως αυτές οι καθαρές και άπειρες σε απόθεμα ενέργειες δεν μπορούν να φορολογηθούν! Φαντάζεστε τι θα γινόταν όλοι αυτοί που εμπορεύονται ενέργεια; Γιατί παίζονται πραγματικά μεγάλα ποσά σε αυτό τον κλάδο…. Τύφλα να έχουν τα εξοπλιστικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.