Ζούμε όμορφες και δημιουργικές στιγμές με τα παιδιά μας κατ’ οίκον!

Ζούμε όμορφες και δημιουργικές στιγμές με τα παιδιά μας κατ’ οίκον!

 Η πανδημία του κορονοϊού έχει αλλάξει την καθημερινότητά μας. Έχει οδηγήσει τα παιδιά μας να παραμένουν για αρκετές ώρες τις ημέρας μέσα στο σπίτι, μακριά από τις εξωσχολικές δραστηριότητές τους. Είναι ένα γεγονός που αναζωπυρώνει νευρικές καταστάσεις. Αν το παιδί σας ρωτά και ξαναρωτά «Τι να κάνω;» ίσως θα πρέπει να κεντρίσετε λίγο τη φαντασία του. Ας δούμε μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να περάσετε χρόνο με τα παιδιά σας, απασχολώντας τα δημιουργικά με αυτοσχέδια παιχνίδια στο σπίτι!

Σίγουρα δεν είναι πάντα εύκολο να κρατάτε τα παιδιά απασχολημένα για πολλή ώρα, υπάρχουν όμως λύσεις για να τα καταφέρετε, αρκεί να προμηθευτείτε με τα κατάλληλα.. υλικά.

Πριν πάμε σε αυτές, να σας θυμίσουμε ότι υπάρχουν βιβλία, επιτραπέζια, παζλ και η πρόταση της ζωγραφικής… Θεωρούμε όμως ότι αυτά τα έχουν ήδη βαρεθεί, οπότε πάμε να δούμε μερικές πιο πρωτότυπες ιδέες.

Μαγειρέψτε

 

Ζητήστε από τα παιδιά να βοηθήσουν με τα βασικά. Είναι μια ευκαιρία να τους μάθετε μερικά πράγματα για τη μαγειρική. Κέικ, μπισκότα, πίτσα, όλα αυτά αρέσουν στα παιδιά. Βρείτε λοιπόν συνταγές σε βιβλία που απευθύνονται σε παιδιά της ηλικίας τους και αρχίστε να ασχολείστε μαζί τους με κοσκίνισμα, ζύμωμα, πλάσιμο.

Πάρτι με χορό

Βάλτε τη μουσική που τους αρέσει. Αν τα παιδιά σας κάνουν μπαλέτο ή κάποιον άλλο χορό, μπορούν να εξασκηθούν στα βήματα.

Παίξτε θέατρο

Βρείτε ένα θέμα που θα τους αρέσει, φτιάξτε ένα υποτυπώδες σκηνικό, μοιράστε ρόλους και ξεκινήστε την παράσταση.

Παίξτε τένις

Ακίνδυνο τένις, με χάρτινα πιατάκια και μπαλόνια! Κολλήστε ένα ξυλάκι στο πιάτο και αφήστε να τα παίξουν τένις μέσα στο σαλόνι!

Χειροτεχνίες

Αεροπλανάκια από χαρτί και άλλες δημιουργικές χειροτεχνίες.

Ζωγραφική και κατασκευή ευχητήριων καρτών και δώρων (δραστηριότητα χωρίς πολλή «δράση»).

Φτιάξτε γέφυρες και ενισχύστε τη λεπτή κινητικότητα του μικρού σας
Δώστε στο παιδί ένα σουρωτήρι για μακαρόνια και μερικά πολύχρωμα καθαριστικά πίπας, τα οποία χρησιμοποιούνται σε χειροτεχνίες ή λαστιχάκια ή καλαμάκια και αφήστε το παιδί να δημιουργήσει με αυτά πολύχρωμες γεφυρούλες στο σουρωτήρι!

Παίξτε παιχνίδια

Παίξτε παντομίμα, οργανώστε κυνήγι θησαυρού ή κρύψτε τους κάτι και παίξτε κρύο-ζέστη. Οργανωθείτε σωστά και διασκεδάστε οικογενειακά!

Κάντε τους μαγικά

Προμηθευτείτε με ταχυδακτουλιργικά κόλπα και απασχολείστε τα – θα μείνουν έκπληκτα να σας κοιτάζουν!

Το κατοικίδιο της οικογένειας

Παιχνίδι και περιποίηση του σκύλου ή της γάτας – παίζουν ενώ ταυτόχρονα μαθαίνουν να αναλαμβάνουν μέρος από την ευθύνη περιποίησης των κατοικίδιων.

Επιστημονικά πειράματα

Φτιάξτε ένα ηφαίστειο από πεπιεσμένο χαρτί και κάντε το να εκραγεί με ένα μίγμα από μαγειρική σόδα και ξύδι. Θα βρείτε πολλές τέτοιες ιδέες σε σχετικά βιβλία.

Μουσική

Τα παιδιά βρίσκουν διασκεδαστικό το να μαθαίνουν να παίζουν πιάνο ή βιολί, Επιπλέον, μπορούν να φτιάξουν μια «μπάντα» με άλλους μικρούς μουσικούς και να παίζουν μαζί μουσική. Βρείτε παρτιτούρες από τα αγαπημένα τους τραγούδια.

 

Καλή σας διασκέδαση!

 

Για να ζήσεις την μαγεία πρέπει να πιστεύεις σ’ αυτήν.
Roald Dahl

 

Παπατσιφλικιώτη Βούλα

Δημοσιογράφος (μέλος της F.I.J.E.T.) – Συγγραφέας

Βρεφονηπιοκόμος – Θεραπεύτρια λόγου

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.