Η κλοπή των ταμάτων της Παναγίας της Πορταΐτισσας είχε στοιχίσει την ζωή του νεωκόρου στο Ωραιόκαστρο

Η κλοπή των ταμάτων της Παναγίας της Πορταΐτισσας είχε στοιχίσει την ζωή του νεωκόρου στο Ωραιόκαστρο

Μνήμες άσχημες ξύπνησαν μπροστά στην είδηση οτι κλάπηκαν τα τάματα απο την εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας στο Άγιο Όρος,διαβάστε σχετικά εδώ.

Στις 9 Νοεμβρίου 2011 στον Ι.Ν.Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ωραιόκαστρο κακοποιοί  επιχείρησαν να σπάσουν τη γυάλινη πρόσοψη από το αντίγραφο της εικόνα της Παναγίας της Πορταίτισας για να αφαιρέσουν τα τάματα. Το τζάμι ήταν αλεξίσφαιρο, σήμανε ο συναγερμός και όταν εμφανίστηκε ο 60χρονος νεωκόρος, τον χτύπησαν στο κεφάλι με σιδερολοστό και υπέστη βαριές κρανιεγκεφαλικές κακώσεις. Δεκαπέντε μέρες αργότερα κατέληξε στην εντατική μονάδα νοσοκομείου.

Το δικαστήριο του 2013 επέβαλε Ισόβια δεσμά και 8 χρόνια κάθειρξη  στους δράστες, δύο Ρουμάνους ηλικίας 27 και 25 χρονών, για τη δολοφονία του 60χρονου νεωκόρου. Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για “ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και από κοινού και για απόπειρα ληστείας”.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.