Η Νέλλυ Δελλή στην κριτική επιτροπή του 2ου Πανελληνίου Φεστιβάλ ερασιτεχνικού Θεάτρου Θερμαϊκού

Η Νέλλυ Δελλή στην κριτική επιτροπή του 2ου Πανελληνίου Φεστιβάλ ερασιτεχνικού Θεάτρου Θερμαϊκού

Η Νέλλυ Δελλή είναι ηθοποιός και σκηνοθέτις. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ. Έχει συνεργαστεί με το ΚΘΒΕ, το Ελεύθερο Θέατρο και τη Μουσική Σχολή Τομπάζη. Το 2001 με ανάθεση από τον Δήμο Ωραιοκάστρου, ιδρύει τη θεατρική ομάδα ενηλίκων Δήμου Ωραιοκάστρου, η οποία διακρίνεται σε πολλά πανελλήνια φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου με βραβεία Καλύτερης Παράστασης, Σκηνοθεσίας, Ερμηνειών κ.ά. και δίνει φιλανθρωπικές παραστάσεις υπέρ του Σωματείου ΑΜΕΑ «Ο ΣΩΤΗΡ», της «Αρωγής» Θεσσαλονίκης κ.ά. μέχρι και το 2020.
Παράλληλα ιδρύει παιδική και εφηβική θεατρική σκηνή, όπου εκατοντάδες νέοι διδάσκονται πειθαρχία, αισθητική, ορθοφωνία και υποκριτική. Το 2016 τιμάται από τον Δήμο Ωραιοκάστρου για το σύνολο της προσφοράς της στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Την περίοδο 2015-2019 αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση του «Πολιτιστικού Σεπτέμβρη» Δήμου Ωραιοκάστρου και τα έτη 2015-2016 παρέχει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες της στο Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ανεβάζοντας παραστάσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Έχει σκηνοθετήσει πολυεπίπεδες εορταστικές εκδηλώσεις και εκδηλώσεις μνήμης, με την ταυτόχρονη συμμετοχή θεατρικών και χορευτικών ομάδων, χορωδιών και σχολείων στη Μονή Λαζαριστών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και αλλού. Έχει συνεργαστεί με το Γενικό Προξενείο Κύπρου και το Δήμο Χαλκηδόνος. Από το 2020 έχει αναλάβει την σκηνοθεσία και θεατρική διδασκαλία του Θεατρικού Ομίλου Δικηγόρων Θεσσαλονίκης. Τελευταία της δουλειά η σκηνοθεσία της παράστασης «ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ», βασισμένη στα «Ματωμένα χώματα», στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με 280 άτομα επί σκηνής. Πεποίθησή της είναι ότι η διδασκαλία της θεατρικής τέχνης στους ερασιτέχνες ηθοποιούς απαιτεί γνώση, εμπειρία και σεβασμό.
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.