Η.Τσακαλίδης:  εκτεθειμένη η διοίκηση  Ωραιοκάστρου απέναντι στους 353.000 άταφους νεκρούς

Η.Τσακαλίδης:  εκτεθειμένη η διοίκηση  Ωραιοκάστρου απέναντι στους 353.000 άταφους νεκρούς

Με μία ανάρτηση γεμάτη οργή και θυμό ο δημοτικός σύμβουλος Ηρακλής Τσακαλίδης της παράταξης “Συνεργασία Τώρα” αναφέρεται στη χθεσινή λιτή εκδήλωση προς τιμήν της Γενοκτονίας των Ποντίων. 

Διαβάστε αναλυτικά:

Απαράδεκτη επέτειος της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από πλευράς διοίκησης του δήμου Ωραιοκάστρου χθες.

Για πρώτη φορά δεν διαβάστηκαν κόλλυβα στο μνημόσυνο των 353.000 αθώων θυμάτων της Κεμαλικής θηριωδίας.
Για πρώτη φορά δεν ακούστηκε κιχ εντός του ιερού ναού που να αναφέρεται στη θυσία των προγόνων μας.
Για πρώτη φορά η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου κράτησε για τον εαυτό της την πληροφόρηση για τις όποιες έστω δράσεις ενόψει της σημαντικότατης αυτής μέρας, απικρύπτοντάς τις απ το σύνολο των μελών της αντιπολίτευσης.

Η Γενοκτονία των προγόνων μας αντανακλά στο σύνολο των Ελλήνων, είναι θέμα εθνικό κι αφορά όλους τους Έλληνες αλλά και το σύνολο των μελών των θεσμών.
Απαράδεκτο το ολίσθημα της διοίκησης που πλέον έμεινε εκτεθειμένη απέναντι στους άταφους νεκρούς που αποζητούν εδώ και 101 χρόνια δικαίωση, εκτεθειμένη απέναντι στην ιστορία μας κι εκτεθειμένη απέναντι σ όλους τους Έλληνες.

Σε κανένα σημείο της Ελλάδας δεν υπήρξε παράλειψη τέλεσης μνημοσύνου με διανομή κολλύβων, πουθενά δεν αποσιωπήθηκε το νόημα της θυσίας των προγόνων μας.

Κι ας μη βιαστεί η διοίκηση του δήμου να επιρρίψει τις ευθύνες της αλλού ή να υπερθεματίσει με τον φωτισμό του δημαρχείου, με την επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιού στο μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Εκτεθήκατε ανεπανόρθωτα κύριοι.
Καμία δικαιολογία.
Να θυμάστε μόνον ότι Η ΡΩΜΑΝΙΑ ΚΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΝ , ΑΝΘΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ.
ΚΑΜΙΑΝ ΚΙ ΑΝΑΣΠΑΛΩ…

Ηρακλής Τσακαλίδης 

Α.Πολυχρονίδης 19 Μαΐου: Ημέρα μνήμης ή λήθης στο Δ.Ωραιοκάστρου; Η διοίκηση ασχολείται με εξώδικα αντί με αυτά που πρέπει

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.