Η φιλαρμονική Ωραιοκάστρου πάλι έλαμψε παρόλη την αδιαφορία των αρμοδίων

Η φιλαρμονική Ωραιοκάστρου πάλι έλαμψε παρόλη την αδιαφορία των αρμοδίων

Η φιλαρμονική ορχήστρα δήμου Ωραιοκάστρου που υπάγεται στο ΔΟΠΠΑΩ πήρε μέρος στη 15η παρέλαση φιλαρμονικών στη Θεσσαλονίκη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 στα πλαίσια του 15ου φεστιβάλ φιλαρμονικών.

Πήρε μέρος για 2η φορά και παρέλασε και πάλι πρώτη ανοίγοντας έτσι μια φαντασμαγορική παρέλαση. Έκανε γνωστό το δήμο Ωραιοκάστρου απο άκρη σε άκρη της Ελλάδας.

Η φιλαρμονική Ωραιοκάστρου αποτελείτε απο 45 μέλη ηλικίας απο 9.5 εως 15 χρονών και απο 3 ενήλικες 20 χρονών. Όλα τα παιδιά μένουν στο διευρυμένο δήμο Ωραιοκάστρου.

Μαθαίνουν δωρεάν μουσική και τους παρέχετε δωρεάν μουσικό όργανο. Μαέστρος, δάσκαλος και παιδαγωγός τους σε αυτή την προσπάθεια είναι ο κ. Αχιλλέας Ρουσης.
Ειναι 30 χρόνια μαέστρος στη φιλαρμονική Ωραιοκάστρου. Εργάζεται με ζήλο, αγάπη και αφοσίωση και όλα τα παιδιά και αυτά τον λατρεύουν. Δείτε σχετικό αφιέρωμα για τον μαέστρο εδώ.

Αυτή είναι η όμορφη πλευρά της φιλαρμονικής.
Ας δούμε όμως για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 
Οι στολές και τα όργανα τους έχουν αγοραστεί το 1992 και το 1999!!!
Αλήθεια…. Και παίζουνε; Παίζουν γιατί ο μαέστρος είναι συνέχεια με ένα κατσαβίδι στο χέρι. Στο αμάξι του έχει συνέχεια σακάκια γιατί δεν φτάνουν και όσα παιδιά δεν μπορούν να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις δανείζουν τη στολή τους σε άλλα.

Πόσοι δημοτικοί σύμβουλοι έχετε δει τις αίθουσες της φιλαρμονικής. Η μια βρίσκεται στο κτίριο “Παύλου Μελά” στο Παλαιόκαστρο. Στο υπόγειο. Χωρίς θέρμανση, χωρίς εξαερισμό, χωρίς ένα παράθυρο, χωρίς μόνωση.
Με χάλια ακουστική.

Η άλλη βρίσκεται στο δημοτικό κατάστημα Λητής.
Με δικό τους γραφείο και οι πρόβες γίνονται στη μεγάλη αίθουσα κάπως σε καλύτερη κατάσταση απο αυτή του Ωραιοκάστρου.

Για την συμμετοχή της φιλαρμονικής Ωραιοκάστρου στο 15 φεστιβάλ φιλαρμονικών δεν έγινε καμία ενημέρωση προς το κοινό.
Απο όλο το Δημοτικό Συμβούλιο μόνο ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κ. Τάσος Χαλκίδης, πήγε να δει τη φιλαρμονική. Σημειωτέο οτι είναι γονέας που στέλνει το παιδί του στην φιλαρμονική Ωραιοκάστρου.

Η υπόλοιπη δημοτική αρχή έλαμψε με την απουσία της! 

Όλες οι φιλαρμονικές που συμμετείχαν εκτός απο τον κόσμο τους που τους απόλαυσαν, είχαν και μια ευπρεπή όμορφη και αξιοπρεπέστατη παρουσία. Ντρεπόσουν να τις βλέπεις. Με καινούργιες στολές και καινούργια όργανα.

Μάλλον αυτοί επενδύουν στον πολιτισμό για όλο τον χρόνο κάθε χρονο….

Αντι να ξοδεύουν πχ 90.000 για παραστάσεις τους καλοκαιρινούς μήνες που λείπει αρκετός κόσμος…., μάλλον διαθέτουν 1.000 ευρώ στις φιλαρμονικές του και βρίσκονται σε άλλο επίπεδο απο την φιλαρμονική Ωραιοκάστρου.
Μια φιλαρμονική που με πενιχρά μέσα είναι παρούσα σε κάθε εκδήλωση για της δώσει την αξία που της αρμόζει.

Ένα τεράστιο μπράβο αξίζει στα παιδιά που εθελοντικά συμμετέχουν. Ένα ακόμη μεγάλο μπράβο στο μαέστρο Αχιλλέα Ρούση. Τον οποίο εδώ και 30 χρονιά προσφοράς στον πολιτισμό του Ωραιοκάστρου και ούτε μια τιμητική πλακέτα δεν του έχουν δώσει.

Αγοραστέ καινούργιες στολές στα παιδιά μας. Πρέπει να είναι στολίδι. Αγοραστέ καινούργια όργανα. Αναλώσιμα όπως αναλογία μουσικής. 10 ευρώ το ένα κάνει!
Δεν γίνεται στις πρόβες να έχουν τα τραγούδια στο πάτωμα, σε καρέκλες, στα πόδια τους.  Αγοράστε καλαμάκια, λαδάκια και καινούργια δέρματα για τα τύμπανα.
Δεν μπορούν τα παιδιά να πληρώνουν απο το υστέρημα τους για να φαίνεται ο δήμος.

Την φιλαρμονική Ωραιοκάστρου το oraiokastro24.gr την παρακολουθεί περισσότερο απο δέκα χρόνια. Οι γνώσεις έρχονται απο προσωπικά βιώματα καθώς, όπως και πριν απο λίγο καιρό αναφέραμε με την προσφορά ενός μουσικού οργάνου προς αυτήν (δείτε σχετικά εδώ), η δημοσιογράφος υπήρξε Μαρίνα Γεωργιάδου υπήρξε μητέρα που έστελνε τα παιδιά της σε αυτήν. Ακόμη και σήμερα, παρα τις υποχρεώσεις σπουδών τα παιδιά της συνεχίζουν και συμμετέχουν στις υπηρεσίες της φιλαρμονικής γιατί η αγάπη προ αυτήν και το πρόσωπο του μαέστρου είναι μεγάλη.

Η φιλαρμονική Ωραιοκάστρου απαιτείται να λάβει την αξία που της αρμόζει!

Και αυτή η απαίτηση είναι απαίτηση χρόνων που δεν παίρνει άλλη αναβολή.

Στηρίξτε το στολίδι του τόπου μας. Την φιλαρμονική. Καινούργιες στολές, καινούργια όργανα, επισκευή των παλιών οργάνων και αγορά αναλώσιμων.
Αυτά ΜΟΝΟ χρειάζεται. Αυτά ΜΟΝΟ είναι υποχρέωσή σας να προσφέρεται.

Τα παιδιά και ο μαέστρος βάζουν χρόνο, αγάπη, μεράκι και σας βγάζουν ΠΑΝΤΑ ασπροπρόσωπους!

Μπράβο σε όλα τα  παιδιά . Μπράβο στον μαέστρο Αχιλλέα Ρούση!

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.