Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις για την προαγωγή του μητρικού θηλασμού

Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις για την προαγωγή του μητρικού θηλασμού

Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού, είναι η εβδομάδα που διανύουμε για τη χώρα μας. Πρόκειται για μια διεθνή εκστρατεία που έχει στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για θέματα που αφορούν τον θηλασμό.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού (#ΠΕΘ2022)επικεντρώνεται στην ενίσχυση της ικανότητας των φορέων που πρέπει να προστατεύουν, να προωθούν και να υποστηρίζουν τον μητρικό θηλασμό σε διάφορα επίπεδα της κοινωνίας. Οι φορείς αυτοί αποτελούν τη Θερμή Αλυσίδα υποστήριξης του μητρικού θηλασμού.

Το κοινό στο οποίο στοχεύουν, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνήσεων, των συστημάτων υγείας, των χώρων εργασίας και των κοινοτήτων, θα ενημερωθεί, θα εκπαιδευτεί και θα ενδυναμωθεί ώστε να ενισχύσουν την ικανότητά τους να παρέχουν και να διατηρούν περιβάλλοντα φιλικά προς τον θηλασμό για τις οικογένειες στον κόσμο μετά την πανδημία.

Ο μητρικός θηλασμός είναι σημείο κλειδί για τις στρατηγικές βιώσιμης ανάπτυξης μετά την πανδημία, καθώς βελτιώνει τη διατροφή, διασφαλίζει την επισιτιστική ασφάλεια και μειώνει τις ανισότητες μεταξύ και εντός των χωρών. Το θέμα συνάδει με τη Θεματική Ενότητα 1* της Καμπάνιας της WBW/ΠΕΘ2030 για τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ), η οποία υπογραμμίζει τους δεσμούς ανάμεσα στον μητρικό θηλασμό και την καλή διατροφή, την επισιτιστική ασφάλεια και τη μείωση των ανισοτήτων.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.