“Κακοποιείται η ποντιακή διάλεκτος” στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision

Το τραγούδι (Utopian Land) απο το συγκρότημα Argo επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 61ο διαγωνισμό της Eurovision στη Στοκχόλμη με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης από την ΕΡΤ.
Με ακούσματα και ήχους από ποντιακή μουσική με λίρα και νταούλι, αλλά και χιπ χοπ στοιχεία.
Η πρόθεση της διοίκησης της ΕΡΤ ήταν να στείλει ένα κομμάτι που θα είχε αναφορές και στο προσφυγικό ζήτημα, με ελληνικό στίγμα και το οποίο θα ξεφεύγει από όσα έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, ώστε να συνάδει με την κατάσταση στην Ελλάδα, τόσο αναφορικά με την οικονομική κρίση, όσο φυσικά και με τις προσφυγικές ροές.
Ο πρόεδρος της Ένωση Ποντίων και Φίλων Ωραιοκάστρου,
κ. Τσακαλίδης Ηρακλής,τοποθετήθηκε στην προσωπική σελίδα στο Facebook και γνώμη του βρήκε πολλούς υποστηρικτές.
Δείτε το πόστ του:
“Ως Ελληνα καθολου δεν μ ενδιαφερει αυτη η τραγουδιστικη εμποροπανηγυρις που λεγεται Eurovision. Μ ενδιαφερει ομως παρα πολυ αφ ενος η φετεινη εκπροσωπηση της πατριδας μου, οπου χρησιμοποιειται το νεανικο σχημα Argo κι αφ ετερου ο τροπος επιλογης του χωρις κανενα διαγωνισμο, ετσι για τα ματια του κοσμου. Διαμαρτυρομαι σιγουρα εντονοτατα γιατι κακοποιειται στην ουσια η ποντιακη διαλεκτος στο μουσικο ” τουρλου” με αγγλικους στιχους, ελληνικους σε μια χιπ χοπ ηλιθιοτητα. Απαιτω απο τον οργανωμενο ποντιακο χωρο να παρει θεση. Η παραδοση δεν μπορει να ευτελιζεται μ αυτο τον απαραδεκτο τροπο. Για φανταστειτε την “Ιτια” σε χιπχοπκατασταση! Ε;”


ΒΙΝΤΕΟ
image

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.