καταγγελία απο την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Δελτίο τύπου

Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ» καταγγέλλει τις επαναλαμβανόμενες καθυστερήσεις στις καταβολές μισθών και αποδοχών εξαρτημένης εργασίας στο Δήμο ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ. Συγκεκριμένα, 37 εργαζόμενοι στον Δημοτικό Οργανισμό Πρόνοιας, Πολιτισμού & Αλληλεγγύης ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ (ΔΟΠΠΑΩ) δεν έχουν πληρωθεί για τους μήνες Σεπτέμβρη – Οκτώβρη 2013. Το πρόβλημα είναι πιεστικό, γιατί και εν όψει του χειμώνα οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι πρέπει να ανταποκριθούν στα καθημερινά έξοδα για την επιβίωσή τους. Παρόμοιο πρόβλημα στη ΔΗ.Κ.Ε.Ω. για λιγότερους εργαζόμενους με 4μηνη σύμβαση λύθηκε πριν λίγες ημέρες.
Σύμφωνα με το δήμαρχο, τα κονδύλια από το ΕΣΠΑ έχουν κατατεθεί στην διαχειριστική αρχή της ΕΕΤΑΑ αλλά αυτή δεν τα εκταμιεύει προς το δήμο όπως και προς άλλους δήμους. Ωστόσο, ο δήμος ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ δεν προέβηκε σε καμία έντονη ενέργεια διαμαρτυρίας ή έστω παρέμβαση στο Υπουργείο Εσωτερικών, με τα μάτια στραμμένα στο πολιτικό χρίσμα των προσεχών τοπικών εκλογών.
Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή, να καταβληθούν τώρα από τον δήμο οι δεδουλευμένοι μισθοί που τους χρωστάει με βάση τις συμβατικές της υποχρεώσεις και τις υποσχέσεις του κ. Δημάρχου. Να πληρώνονται από δω και πέρα οι εργαζόμενοι για τη δουλειά τους τακτικά κάθε μήνα.
Η Λ.Σ. επιπλέον διεκδικεί για όλους τους απασχολούμενους στο Δήμο, καμία απόλυση, μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα, ιατροφαρμακευτική κάλυψη και κανονικά συντάξιμα ένσημα. Δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς για όσο καιρό μετά τη λήξη των συμβάσεων μένουν άνεργοι και αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα επίπεδα του 2009.
Το πρόβλημα θα λυθεί στη ρίζα του μόνο όταν :
– Γίνουν δεκτά στους παιδικούς σταθμούς όλα τα παιδιά που ζουν στη χώρα μας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
– Αποκτήσουμε Αποκλειστικά Κρατικούς δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, ποιότητα του φαγητού και των υλικών μέσων, μόνιμο εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό.
– Δοθεί επείγουσα κρατική επιχορήγηση στους δήμους για να αντιμετωπισθεί η σημερινή εκρηκτική κατάσταση. Να μην κλείσει κανένας σταθμός.
– Καταργηθούν τα τροφεία και οι πληρωμές για άλλα εφόδια από τους γονείς…..

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ»

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.