Κορονοϊός εξελίξεις: 160 νεκροί 40 νέα κρούσματα

Κορονοϊός εξελίξεις: 160 νεκροί 40 νέα κρούσματα

Σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα η εικόνα του κορονοϊού είχε ως εξής:

Στην Ελλάδα:

Συνολικά κρούσματα 2810

Νέα κρούσματα 40

Θάνατοι 160 μέσης ηλικίας 75

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας βρίσκονται διασωληνωμένοι 23 μέσης ηλικίας 72

Εξιτήριο πήραν από τις ΜΕΘ 90 ασθενείς

120.015 κλινικά δείγματα έχουν ελεγχθεί εως σήμερα

Ο κ.Τσιόδρας επισήμανε  ότι η διασπορά του νέου ιού ο ιός κερδίζει έδαφος σε χώρους συγχρωτισμού. Εστίες με ευάλωτους πληθυσμούς,όπως τα γηροκομεία, απαιτούν ειδικές στρατηγικές και επαγρύπνηση. Η ανησυχία του καθηγητή είναι τα μαζικά κρούσματα.
Το αξιόπιστο τεστ στην Ελλάδα είναι μόνο το μοριακό τεστ.

Όταν και αν βρεθεί το εμβόλιο δεν υπάρχει χώρος για κοινωνικές ανισότητες.
Όλα τα έθνη πρέπει να έχουν ισότιμη πρόσβαση σε οποιαδήποτε εξέλιξη αφορά στον νέο ιό. Δεν θα γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης το εμβόλιο.

Οι ψηλές θερμοκρασίες δεν έχουν αρνητική δράση στον ιο,τόνισε ο κ.Τσιόδρας.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων  Νίκος Χαρδαλιάς  δήλωσε ότι επεκτείνεται η αναστολή πτήσεων εξωτερικού από και προς Ιταλία,την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, την Τουρκία, την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία. Παράλληλα, παραμένει σε ισχύ και η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών.

Οι πτήσεις εσωτερικού αναμένεται σταδιακή επαναφορά συχνοτήτων και συνδέσεων από την Δευτέρα 18 Μαΐου λόγω της άρσης απαγόρευσης μετακινήσεων στην Επικράτεια όλης της χώρας.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.