Κορονοϊός: Παράταση απαγόρευσης κυκλοφορίας στον Εύοσμο-Παράταση άδειας ειδικού σκοπού

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για τον κορονοϊό

Σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα η εικόνα του κορονοϊού είχε ως εξής:

Μέχρι σήμερα 2.760.000 καταγεγραμμένα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο. 762.000 ανάρρωσαν

Στην Ελλάδα:

Συνολικά κρούσματα 2490

Νέα κρούσματα 27

Θάνατοι μέσης ηλικίας 130 μέσης ηλικίας 74 έτη

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας βρίσκονται διασωληνωμένοι 48 μέσης ηλικίας 67 έτη

Εξιτήριο πήραν από τις ΜΕΘ πήραν ασθενείς 60

Εως σήμερα ελέχθησαν  61407 δείγματα

Ο κ.Τσιόδρας επισήμανε για την μονάδα υγείας στο Περιστέρι ότι πρόκειται για ένα σημαντικό ζήτημα. Τρεις ασθενείς της κλινικής κατέληξαν και 17 βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Μέχρι την ολοκλήρωση της μεταφοράς τους υπήρχαν αυστηρά μέτρα.
Και οι 17 εργαζόμενοι, θετικοί στον ιό βρίσκονται σε καραντίνα και σε απομόνωση.
Δόθηκαν φάρμακα προφυλακτικής αγωγής. Ακόμη συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους. Ο ΕΟΔΥ έχει εξοπλίσει με ιατρικό εξοπλισμό τη συγκεκριμένη μονάδα υγείας.

Οι ομάδες αυξημένου κινδύνου οι καρδιοπαθείς, οι χρόνια αναπνευστικοί άρρωστοι, τα άτομα με διαβήτη, οι νεφροπαθείς και οι υπερτασικοί που έχουν κορονοϊό κινδυνεύουν με κακή εξέλιξη στην υγεία τους.

Η πιθανότητα λοίμωξης στα παιδιά είναι μικρή.

Το επόμενο διάστημα θα δίνεται φάρμακο δια στόματος σε ασθενείς με κορονοϊό. Ελπίζουμε να έχει θετική απόκριση,είπε με συγκρατημένη αισιοδοξία ο κ.Τσιόδρας.

Η αυξημένη θερμοκρασία,άνω των 35 βαθμών φαίνεται να εξουδετερώνει τον ιό.

Για την χρήση των κλιματιστικών δεν πρέπει ποτέ να αμελούμε τον σωστό καθαρισμό τους και η χρήση τους να γίνεται πάντα με ανοιχτό παράθυρο.

Ο κ.Τσιόδρας κλείνοντας τόνισε ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να είναι παράδειγμα αναφορικά με την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Χρειάζεται επαγρύπνηση. Το ότι σταματούν τα μέτρα δεν σημαίνει ότι βγαίνουμε έξω και καθόμαστε με άλλους δεκαπέντε.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων  Νίκος Χαρδαλιάς ξεκίνησε την ενημέρωσή του λέγοντας ότι πλέον συζητάμε για την επόμενη φάση των μέτρων, ωστόσο πρέπει να μείνουμε σε επαγρύπνηση. Εάν βγούμε από το σπίτι θα πρέπει να το κάνουμε με προσοχή και με συγκεκριμένη αιτιολογία.

Η άδεια ειδικού σκοπού παρατείνεται μέχρι τις 10 Μαΐου.

Σε σύνολο 34 κρουσμάτων στην κλινική Ταξιάρχαι βρέθηκαν πάνω από 100 στενές επαφές που έχουν τεθεί σε καραντίνα. Σε κατοίκων περιορισμό τέθηκαν 39 συνεργαζόμενοι γιατροί.
Στους ασθενείς που κάνουν αιμοκάθαρση δίνεται ιδιαίτερη προσοχή.

Παρατείνεται μέχρι τις 3 Μαΐου η απαγόρευση κυκλοφορίας στον  Εύοσμο Θεσσαλονίκης στην περιπατητική διαδρομή της οδού Α. Τρίτση. Απαγόρευση επήλθε έπειτα απο τις εικόνες  συγχρωτισμού πολιτών.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.