Κορονοϊός: 32 θάνατοι 1061 κρούσματα 95 νέα – Σε εφαρμογή η άυλη συνταγογράφηση

Κορονοϊός: 32 θάνατοι 1061 κρούσματα 95 νέα Σε εφαρμογή η άυλη συνταγογράφηση

Σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα η εικόνα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι η εξής:

1061 συνολικά κρούσματα

95 νέα

69 βρίσκονται διασωληνωμένοι, μέσης ηλικία τα 66 έτη

32 θάνατοι μέσης ηλικίας τα 77 έτη, 25 άντρες 7 γυναίκες

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει  14213 διαγνωστικά τεστ

Ο κ.Τσιόρδας έδωσε ιδιαίτερη σημασία στον κοινωνικό αποκλεισμό που βιώνουν ή ενδέχεται να βιώσουν άτομα που έχουν νοσήσει. Τόνισε τον σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Τόνισε τα οφέλη της σωστής διατροφής,της σωματικής άσκησης και την αποφυγή στο αλκοόλ και το τσιγάρο.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων  Νίκος Χαρδαλιάς
ενημέρωσε ότι απο σήμερα ξεκίνησε η άυλη συνταγογράφηση μέσω sms,να λαμβάνουν τις ιατρικές τους συνταγές στο κινητό τους, χωρίς να χρειάζεται να τις προσκομίζουν τυπωμένες στον φαρμακοποιό έχουν από σήμερα οι πολίτες, καθώς τίθεται σε δοκιμαστική λειτουργία η εφαρμογή για την άυλη συνταγογράφηση μέσω του gov.gr.

Ανακοινώθηκε η διακοπή πτήσεων από αύριο, Κυριακή στις 3 το πρωί έως τις 15 Απριλίου, από και προς την Ολλανδία. Επιστροφές γίνονται μόνο για άτομα που έχουν πολύ ειδικούς λόγους, τόνισε και σημείωσε ότι δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό γιατί θα ήταν ολέθριο για τη δημόσια υγεία της χώρας μας. Για την λειτουργία των λαϊκών αγορών ξεκαθάρισε ότι αν απο την Δευτέρα δεν συμμορφωθούν με τις οδηγίες του υπουργείου Ανάπτυξης τότε θα κλείνουν οριστικά.

Το #μενουμεσπιτι δεν είναι το μότο της εποχής αλλά αναγκαιότητα. 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.