Πανελλαδικές-Αιτήσεις συμμετοχής: Από την Δευτέρα ως και την Πέμπτη 9 Απριλίου

Πανελλαδικές-Αιτήσεις συμμετοχής: Από την Δευτέρα ως και την Πέμπτη 9 Απριλίου

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η διαδικασία για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2020. Η αίτηση θα υποβληθεί, για πρώτη φορά, με email, γιατί τα σχολεία είναι κλειστά. Οι υποψήφιοι  των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση από το αρχείο word και να τη στείλουν με email στο σχολείο τους. Η προθεσμία υποβολής της αίτησης είναι από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου μέχρι την Πέμπτη 9 Απριλίου.

Την αίτηση πρέπει να υποβάλλουν όλοι όσοι σκοπεύουν να εξεταστούν στις προσεχείς Πανελλαδικές Εξετάσεις, είτε είναι μαθητές είτε είναι απόφοιτοι προηγούμενων ετών.

Δεν την υποβάλλουν όσοι υποψήφιοι επιθυμούν να καταθέσουν μόνο το Μηχανογραφικό τους δελτίο για να είναι υποψήφιοι με την κατηγορία του 10%.

Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, https://www.minedu.gov.gr/exetaseis-2/to-thema-exetaseis θα βρουν τις αιτήσεις, ανάλογα με την περίπτωσή τους, τις οδηγίες συμπλήρωσης και τον κατάλογο με τα Λύκεια όλης της Ελλάδας, όπου θα βρουν το email του σχολείου τους για να στείλουν την αίτησή τους. Ας ελέγξουν αν το email έφτασε στο σχολείο. Αν δεν έφτασε θα τους έρθει email ότι δεν παραδόθηκε το email τους.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, αναρτώνται τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος). Επίσης, αποστέλλονται ήδη στα Λύκεια οι σχετικές εγκύκλιοι με τα αντίστοιχα υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι ως άνω μαθητές και απόφοιτοι (υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά, πρέπει ως τις 9 Απριλίου να υποβάλουν-αποστείλουν με mail στο Λύκειό τους και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Στην ίδια προθεσμία 30 Μαρτίου με 9 Απριλίου οι υποψήφιοι που τυχόν ενδιαφέρονται για τα 3 Μουσικά Τμήματα με την ειδική διαδικασία εισαγωγής (το Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστηµίου, το Τµήµα Μουσικής Επιστήµης και Τέχνης του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας, και το Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων), εκτός από την Αίτηση-Δήλωση για τις πανελλαδικές εξετάσεις, υποβάλλουν-αποστέλλουν με mail και σχετική Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση για τα 3 Μουσικά Τμήματα.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.