Μειωμένα δρομολόγια του ΟΑΣΘ εξαιτίας του χιονιά

Ο παγετός και και το χιόνι δεν υποχωρεί στη Θεσσαλονίκη, δημιουργώντας προβλήματα σε όλο το οδικό δίκτυο της πόλης. Από το πρωί 60 λεωφορεία του ΟΑΣΘ αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία, λόγω βλαβών από το παγετό. Από το απόγευμα όμως θα ο ΟΑΣΘ θέτει τα λεωφορεία σε σχέδιο εκτάκτων αναγκών, μειώνοντας κι άλλο τον αριθμό των λεωφορείων.

Από το πρωί, τα λεωφορεία μειώθηκαν από τα 500 που είναι σε κυκλοφορία, στα 440. Ενώ, για το απόγευμα ο ΟΑΣΘ θα εκτελέσει το σχέδιο εκτάκτων αναγκών, μειώνοντας τον αριθμό λεωφορείων για όλες τις γραμμές, στα 203. «Το απόγευμα, εφαρμόζουμε το σχέδιο εκτάκτων αναγκών. Σε κάποιες γραμμές που χρειάζεται, θα βάλουν αλυσίδες τα λεωφορεία. Δεν θα κυκλοφορούν όλα όμως, γιατί στο σχέδιο εκτάκτων αναγκών, όταν πρέπει σε όλες τις γραμμές να έχουν αλυσίδες τα λεωφορεία, περιορίζονται σε 120 λεωφορεία, όταν όμως μπορούν σε γραμμές να κινηθούν και χωρίς αλυσίδες, τότε αυξάνονται σε 203 λεωφορεία. Σήμερα το απόγευμα θα υπάρχουν 203 λεωφορεία για όλες τις γραμμές» δηλώνει στο Seleo, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης. Eνώ τα δρομολόγια δεν θα πραγματοποιούνται στην περιοχή της Ευαγγελίστριας, της Νικόπολης, της Μεσήμβριας, της Μηχανιώνας, της Άνω Πόλης, των Πεύκων, και του Φιλήρου, λόγω ακατάλληλων καιρικών συνθηκών.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, εξηγεί στο Seleo, επίσης, γιατί υπήρχαν βλάβες από το πρωί σε 60 λεωφορεία του ΟΑΣΘ. «Έχουμε χρόνια να έρθουμε αντιμέτωποι ξανά με αυτές τις καιρικές συνθήκες. Οι πόρτες των λεωφορείων είναι ηλεκτρονικές πλέον και κινούνται με ηλεκτρουδραυλικό σύστημα. Αυτό το σύστημα αντέχει μέχρι -5, αν κατέβει πιο κάτω η θερμοκρασία παγώνει και πρέπει να αποσυρθεί το λεωφορείο από την κυκλοφορία και να μπει σε φούρνο που βάφουμε τα λεωφορεία, ώστε να ξεπαγώσει. Από αυτό το φαινόμενο σήμερα έλειπαν 60 από τα 500 λεωφορεία που είναι σε κίνηση, για αυτό είχαμε μεγάλες αναμονές».

Τηλέφωνο επικοινωνίας με τον ΟΑΣΘ 2310981100

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.