Μεταναστευτικό : Τέλος χρόνου, ώρα να μιλήσουν τα Διαβατά

Μεταναστευτικό : Τέλος χρόνου, ώρα να μιλήσουν τα Διαβατά

Παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό διαμαρτυρίες κατοίκων σε ολόκληρη την χώρα. Από την μια, οι δικαιολογημένοι και αγανακτισμένοι κάτοικοι των νησιών, που γίνονται αποδέκτες χιλιάδων παράτυπων μεταναστών, από τους οποίους λίγοι είναι πρόσφυγες. Από την άλλη, ολόκληρη η ηπειρωτική χώρα, δέχεται μεγάλα κύματα μεταναστών, χωρίς να δοθεί η απαραίτητη σημασία στην γνώμη των κατοίκων.

Καθημερινά, πολλοί συμπολίτες μου διαμαρτύρονται για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, δημοσιεύοντας σε διάφορες ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την κατάσταση που επικρατεί, με πολλούς να αποτελούν θύματα της. Ταυτόχρονα, σε κάθε πόλη της χώρας που προσπαθούν να μεταφερθούν μετανάστες οι κάτοικοι τους αντιδρούν, με αποτέλεσμα να αναρωτιούνται οι κάτοικοι της Ιωνίας, εμείς που τα ανεχόμαστε είμαστε πολίτες κατώτερης κατηγορίας;

Η δημοτική αρχή προσπαθεί πραγματικά να βοηθήσει την κατάσταση, όμως δεν επαρκεί καθώς πλέον είναι ανεξέλεγκτη και πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα από την κεντρική κυβέρνηση.

Ζητούμε τώρα!

-Τον φωτισμό ολόκληρης της περιοχής των νέων και παλαιών εργατικών κατοικιών,αλλά και ολόκληρης της περιοχής της Ιωνίας

-Την εγκατάσταση αστυνομικού κέντρου στα Διαβατά και την συνεχή εμφανή αστυνόμευση της περιοχής

-Την έναρξη δρομολογίων Hot spot- σταθμός τρένων

-Την καθημερινή περιποίηση και καθαριότητα της στάσης εκκλησάκι και κάθε περιοχής που χρήζει ιδιαίτερης περιποίησης

-Την τοποθέτηση περίφραξης στο 5ο νηπιαγωγείο Διαβατών για την ασφάλεια των μαθητών.

-Την άμεση απομάκρυνση του κέντρου φιλοξενίας,μέχρι τέλος του έτους.

Σας μεταφέρω την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής. Αντιλαμβάνομαι ότι αν δεν παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για την αξιοπρεπή ζωή των πολιτών, προσεχώς θα μας βγάλουν τα κανάλια. Η ανοχή μας εξαντλήθηκε, ο φόβος επικράτησε και τα επικίνδυνα συμβάντα αυξήθηκαν.

Δεν θα επιτρέψουμε ούτε να χειροτερέψει η ποιότητα ζωής μας που βρίσκεται στο ναδίρ, ούτε να κινδυνέψουν οι ζωές μικρών παιδιών και συμπολιτών μας.

Μάνος Αντώνης
Λογιστής-Φοροτεχνικός
Οικονομικός συντάκτης
Μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας – Θράκης
vendo

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οι παρατυποι μεταναστες να φυγουν ολοι αλλα δεν εχουμε πολιτικους με θεληση κι αυτα που λενε οτι δεν διαφυλασονται τα συνορα τα ακουω βεραισε κι αμα μιλας σε λενε ρατσιστη καλα κανω οταν δεν υπολογιζουν τον ελληνα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.