Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω με την Έλενα Ράπτη για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

Η πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης ήταν το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποίησε ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ωραιοκάστρου με κεντρική ομιλήτρια τη βουλευτή της Ν.Δ. και εκπροσώπου του Συμβουλίου της Ευρώπης στη χώρα μας για την καμπάνια «1 στα 5» Έλενα Ράπτη.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού ο πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω Άγγελος Πανούσης ανέλαβε την πρωτοβουλία και διοργάνωσε χθες το απόγευμα την ενημερωτική εκδήλωση στο κτίριο «Παύλος Μελάς». Στην ομιλία του ο κ. Πανούσης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία αυτή τονίζοντας ότι ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω βρίσκεται πάντα κοντά στα παιδιά και τους γονείς τους επενδύοντας στην πρόληψη «καλώντας ειδικούς για να μας ενημερώσουν για θέματα που είναι μονίμως στην επικαιρότητα». «Η σημερινή εκδήλωση σχεδιάστηκε ώστε οι γονείς να γίνουν κοινωνοί αυτού του σημαντικού ζητήματος και τα παιδιά μας ταυτόχρονα να διασκεδάσουν, να παίξουν, και να χαρούν με ένα ευχάριστο πρόγραμμα που υλοποιούμε σε ειδικό χώρο την ίδια ώρα της εκδήλωσης», είπε ο κ. Πανούσης.

Ο ίδιος ευχαρίστησε την κα Ράπτη που, όπως είπε, τιμά για μια ακόμη φορά το Ωραιόκαστρο καθώς επίσης και την εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας Σοφία Κουσίδου, η οποία και έδωσε μια άλλη διάσταση στο θέμα. Ο πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω στο τέλος της ομιλίας του δεσμεύτηκε ότι ο Οργανισμός θα συνεχίσει να υλοποιεί δράσεις που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη του Πολιτισμού, την Κοινωνική Αλληλεγγύη και την υποστήριξη των πολιτών και της οικογένειας.

Από την πλευρά τους η κα Ράπτη και η κα Κουσίδου αναφέρθηκαν στην καμπάνια «1 στα 5» τονίζοντας ότι είναι μια πανευρωπαϊκή και εθνική προσπάθεια τερματισμού της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Σύμφωνα με την κα Ράπτη, η εκστρατεία ονομάστηκε «1 στα 5» γιατί ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης. «Πιστεύοντας στην ανάγκη να αλλάξει αυτή η θλιβερή πραγματικότητα, ανέλαβα συντονίστρια της εκστρατείας στη χώρα μας και ξεκίνησα άμεσα μια σειρά ενεργειών σε εθνικό επίπεδο, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας», είπε μεταξύ άλλων. Σύμφωνα με την ίδια «η καμπάνια έχει δύο κύριους στόχους. Αφενός τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος πρόληψης μέσα από την ενημέρωση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών με το υλικό του Συμβουλίου της Ευρώπης. Και αφετέρου τη δημιουργία των συνθηκών για την ενίσχυση του πλαισίου και των δομών προστασίας των παιδιών». Η προϊσταμένη του τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ενημέρωσε τους γονείς για τους κανόνες προστασίας των παιδιών αλλά και για το πώς να αναγνωρίζουν πιθανές περιπτώσεις όπου υποκρύπτεται παιδική σεξουαλική κακοποίηση.

Την εκδήλωση παρουσίασε η σκηνοθέτης της θεατρικής ομάδας ενηλίκων του δήμου Ωραιοκάστρου Νέλλυ Δελή ενώ τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Πέτρος Αταμιάν, ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας Βαγγέλης Χατζηαντωνίου, η δημοτική σύμβουλος Χριστίνα Βαμβάκη Λιμπατέ και ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Κανταρτζής.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν: το DVD της ιστορίας κινουμένων σχεδίων «To Μυστικό της Νίκης», το παιδικό παραμύθι «Η ΚΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ», καθώς και το έντυπο «Ο Κανόνας των Εσωρούχων» με οδηγίες για γονείς.
img_6766

img_6767

img_6768

img_6769

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.