Με τρύπια παπούτσια, σε λύματα, χωρίς νερό και απλήρωτοι δουλεύουν οι εργαζόμενοι του Δήμου Ωραιοκάστρου

Με τρύπια παπούτσια, σε λύματα, χωρίς νερό και απλήρωτοι δουλεύουν οι εργαζόμενοι του Δήμου Ωραιοκάστρου

Τα προβλήματα των εργαζομένων στο Δήμο Ωραιοκάστρου, μικρά και μεγάλα δεν έχουν τέλος.

  • Οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες. Τους οφείλονται περίπου 160.000,00 €
  • Δεν έχουν χορηγηθεί τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, ούτε έχουν γίνει ενέργειες για την εφαρμογή του νόμου 4735/2020, άρθρο 60, για την καταβολή τους σε χρήμα για τα έτη που δεν χορηγήθηκαν, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να δουλεύουν με τρύπια παπούτσια και ρούχα και το κυριότερο να κινδυνεύει η υγεία και η ασφάλειά τους και να παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα
  • Η χορήγηση του Γάλακτος σε όλους τους δικαιούχους εργαζόμενους δεν γίνεται, ούτε έχει καταβληθεί σε χρήμα για τα έτη που δεν χορηγήθηκε.
  • Οι χώροι εργασίας ακατάλληλοι. Δεν μπορούνε να εργάζονται μέσα στα λύματα υπερχειλισμένου βόθρου, ούτε να μην έχουνε λειτουργικές τουαλέτες στο αμαξοστάσιο… ΆΝΘΡΩΠΟΙ είναι.
  • Έλλειψη ακόμα και πρόσημου νερού στους εργασιακούς χώρους… η παροχή του οποίου δίδεται από το Σύλλογο Εργαζομένων.
  • Έλλειψη σε καθημερινά αναλώσιμα, γάντια, μάσκες, αντισηπτικά, εργαλεία, φαρμακεία στα αυτοκίνητα/ απορριμματοφόρα και πολλά άλλα.
  • Οχήματα κακοσυντηρημένα και με τεράστια προβλήματα

Για όλα αυτά και ιδιαίτερα για όσα χρονίζουν, το προεδρείο έχει ενημερώσει τόσο τα μέλη του όσο και τη Διοίκηση.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ωραιοκάστρου αντιμετωπίζουν όλα αυτά και τους οφείλονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, η Διοίκηση του Δήμου επέλεξε να ξοδέψει 89.000,00€  σε φιέστες με ακριβοπληρωμένους τραγουδιστές. Συγκεκριμένα εδώ μια εβδομάδα διαφημίζει παντού το πολιτιστικό καλοκαίρι, με έναρξη την Τρίτη 28/6/2022, η οικονομική έγκριση του οποίου, ψηφίστηκε μόλις χθες, ημέρα Τρίτη 21/6/2022 σε έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Όπως είναι φυσικό σ’ αυτές τις περιπτώσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο θα έπρεπε να αντιδράσει, προτάσσοντας την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων. Όλοι αγαπάμε τις εκδηλώσεις και τα Πολιτιστικά Καλοκαίρια, αλλά η Διοίκηση του Δήμου οφείλει να ενεργεί με προτεραιότητες και ιεραρχήσεις. Όπως επίσης καθήκον των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι, τα αιτήματα των εργαζομένων να αποτελούν πρωταρχικό τους μέλημα.

Το προεδρείο του Συλλόγου ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο, για τις εξελίξεις, τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, αργά το βράδυ, και λόγω πίεσης χρόνου  πρότεινε να πάρουμε αποφάσεις για να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας, με μοναδικό γνώμονα την αξιοπρέπεια των συναδέλφων, την δικαιοσύνη  και χωρίς κανένα προσωπικό όφελος. Πρότεινε, παραστάσεις διαμαρτυρίας, δράσεις και κινητοποιήσεις, ώστε να πιεστεί η διοίκηση για την ικανοποίησή των αιτημάτων μας. Είναι τουλάχιστον προβληματικό να βλέπουμε, να βιώνουμε και να σιωπούμε…

Κάποιοι μας κατηγόρησαν για μικροπολιτική και αντιπολιτευτική στάση απέναντι στη Διοίκηση(!!!) Οι ίδιοι προσπάθησαν να δικαιολογήσουν(!!!) τη Διοίκηση του Δήμου και να τα «ρίξουν» σε ένα αόρατο χέρι που φταίει για όλα αυτά. Στην πραγματικότητα θέλουν ο Σύλλογος των Εργαζομένων να επανέλθει στο τέλμα, στην αδράνεια, στην ακινησία, ασκώντας εργοδοτικό συνδικαλισμό. Μήπως η κατασυκοφάντηση των μελών του Προεδρείου εξυπηρετεί άλλου είδους τακτικές και πολιτικά συμφέροντα;

Διαμηνύουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι ο Σύλλογος των Εργαζομένων δεν πρόκειται να κάνει πίσω ούτε βήμα από τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων του Δήμου μας. Είναι η ελάχιστη υποχρέωση απέναντι σε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας.

Σταθερά και αταλάντευτα απαιτούμε:

  • Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης
  • Χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας και του γάλακτος και καταβολή τους σε χρήμα για όσα έτη δεν χορηγήθηκαν
  • Αξιοπρεπείς εργασιακούς χώρους
  • Μηχανολογικό εξοπλισμό που δεν θα θέτει σε κινδύνους την υγεία και την ασφάλειά μας

Μόνο με αγώνες έρχεται η Δικαίωση!” 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.