Ναι, υπάρχουν σκέψεις για eSports στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024!

[ad_1]

Θα πρέπει τα eSports να λογίζονται ως «κανονικά» αθλήματα; Πρόκειται για ένα debate που κρατάει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, καθώς σίγουρα δεν είναι και λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο cyber-αθλητισμός μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα από τα «παραδοσιακά» sports.

Εδώ και καιρό έχει πέσει η ιδέα στο τραπέζι ώστε τα eSports να αποτελέσουν τμήμα μίας ευρύτερης αθλητικής διοργάνωσης, όπως για παράδειγμα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Και μπορεί κάτι τέτοιο να φαντάζει σχεδόν αδύνατο να συμβεί στο άμεσο χρονικό διάστημα, ωστόσο η επιτροπή διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων «Paris 2024», φαίνεται αρκετά θερμή σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο…

esports-1

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε σε μία πρόσφατη συνέντευξη του στο NBC Sports ο αντιπρόεδρος της επιτροπής, Tony Estanguet, θα τον ενδιέφερε πολύ μία τέτοια προοπτική, καθώς από τη στιγμή που με αυτό ασχολούνται χιλιάδες νέοι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, τότε δεν θα ήταν άσχημο η Ολυμπιακή Επιτροπή να προσεγγίσει του υπεύθυνους των συγκεκριμένων events και γιατί όχι να κάτσουν και να συζητήσουν για το πως τα eSports θα μπορούσαν να ενταχθούν στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα.

Αν και τα eSports ως γνωστόν δεν έχουν «παίξει» επίσημα σε κάποια Ολυμπιάδα, ωστόσο στους περσινούς αγώνες του Ρίο, έτρεξαν κάποιοι αγώνες επίδειξης που σίγουρα έδειξαν για το πως μπορεί να ενταχθεί η φιλοσοφία του cyber-athletism στο κλίμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πάντως, το 2022 στους Πανασιατικούς αγώνες τα eSports θα βρίσκονται κανονικά ως άθλημα με… μετάλλια!

Οποιαδήποτε βέβαια απόφαση για την εισαγωγή των eSports στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα αργήσει λίγο, καθώς οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να παρθούν μετά το τέλος των αγώνων που θα διεξαχθούν το 2020.

The post Ναι, υπάρχουν σκέψεις για eSports στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024! appeared first on Digital Life!.

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.