Ξεκίνησε η λειτουργία των τριών θεατρικών ομάδων του δήμου Ωραιοκάστρου και λήξη συνεργασίας με τον κ.Μαλούχο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκίνησε η λειτουργία των τριών θεατρικών ομάδων
του δήμου Ωραιοκάστρου

Ξεκίνησε χθες υπό την αιγίδα της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας γενιάς η λειτουργία των τριών νέων θεατρικών ομάδων του δήμου Ωραιοκάστρου με υπεύθυνη την κα Νέλλυ Δελή.

Λειτουργούν:
• Θεατρική ομάδα ενηλίκων δήμου Ωραιοκάστρου
• Παιδική θεατρική σκηνή για παιδιά ηλικίας από 10 ετών
• Εφηβική θεατρική σκηνή

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων διδάσκονται: υποκριτική, ορθοφωνία, εκφορά προφορικού λόγου, έκφραση συναισθημάτων, αυτοσχεδιασμός, θεατρικό παιγνίδι, στοιχεία κινησιολογίας στα πλαίσια προετοιμασίας μιας παράστασης. Μάλιστα, οι ομάδες λειτουργούν με επαγγελματική συνείδηση και θέτουν υψηλούς καλλιτεχνικούς στόχους, παρουσιάζοντας άρτιες θεατρικές παραστάσεις!

Τα μαθήματα παρέχονται εντελώς δωρεάν, είναι βιωματικά και δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση του αντικειμένου.

Υπεύθυνη για τη διδασκαλία των ρόλων -ΜΕΘΟΔΟΣ ΣΤΑΝΙΣΛΑΒΣΚΥ, τη σκηνοθεσία και τη θεατρική παραγωγή είναι η ηθοποιός, Νέλλυ Δελή.

Η θεατρική ομάδα του κ. Μαλούχου από χθες αποτελεί παρελθόν για το δήμο μας έπειτα από συνάντηση του ιδίου με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Αστέριο Γαβότση και τους αντιδημάρχους Ηρακλή Τσακαλίδη και Πέτρο Αταμιάν, όπου του ανακοινώθηκε η λήξη της συνεργασίας τους.

Είχε προηγηθεί άλλη συνάντηση όπου ο κ. Γαβότσης είχε ανακοινώσει στα μέλη της θεατρικής ομάδας με επικεφαλής τον κ. Μαλούχο ότι τα ηνία της θεατρικής ομάδας του δήμου Ωραιοκάστρου θα ανατεθούν στη καταξιωμένη σκηνοθέτη, Νέλλυ Δελή, ενώ σε σχετική ερώτηση ο δήμαρχος απάντησε ότι θα μπορούσαν εκ παραλλήλου να δραστηριοποιηθούν ως θεατρική ομάδα, χωρίς όμως καμία εμπλοκή του δήμου.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης, που έγινε προ ολίγων ημερών τα μέλη της θεατρικής ομάδας είχαν αποκρύψει ότι η εν λόγω ομάδα είχε συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων με τίτλο «Ευριπίδεια 14», που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όχι ως θεατρική ομάδα ενηλίκων του δήμου Ωραιοκάστρου αλλά ως Μακεδονικό θέατρο. Ο κ. Μαλούχος χρησιμοποίησε όλο το έμψυχο και άψυχο δυναμικό της θεατρικής ομάδας του δήμου Ωραιοκάστρου χρησιμοποιώντας δημοτικό χώρο για την πραγματοποίηση των προβών, με στόχο την προσπόριση οικονομικού οφέλους. Ως εκ τούτου η λύση της συνεργασίας ήταν αναπόφευκτη.

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.