Οι τελευταίες εξελίξεις για τον κορονοϊό – 49 νεκροί – Απαγόρευση κυκλοφορίας σε 5 δήμους

Οι τελευταίες εξελίξεις για τον κορονοϊό – 49 νεκροί – Απαγόρευση κυκλοφορίας σε 5 δήμους

Σύμφωνα με την χθεσινή ενημέρωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα η εικόνα του κορονοϊού στην Ελλάδα είχε ως εξής:

Συνολικά κρούσματα 1314

Νέα κρούσματα 82 Επιβεβαιώθηκαν 20 κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας βρίσκονται διασωληνωμένοι 85, μέσης ηλικίας 65 ετών
6  ασθενείς βγήκαν απο την ΜΕΘ

Θάνατοι 49 , μέσης ηλικίας τα 77 έτη

Oι θάνατοι αυξάνονται, όχι σε αντίστοιχα ποσοστά με αυτά του εξωτερικού αλλά δείχνουν την επιθετικότητα του ιού.

Ο κ.Τσίοδρας επισήμανε οτι  χρήση μάσκας πρέπει να κάνουν όσοι είναι άρρωστοι ή φροντίζουν κάποιον άρρωστο.  Κλινικές μελέτες δεν έχουν αποδείξει πως η χρήση μάσκας μειώνει τη διασπορά του ιού. Σύμφωνα με καθηγητές του Χάρβαρντ τα καλύτερα μέτρα είναι αυτά που εφαρμόζουμε. Είναι κριτικής σημασίας να παραμείνουν τα μέτρα σε ισχύ. Αν χαλαρώσουμε όλοι θα πληρώσουμε το τίμημα,είπε κλείνοντας ο κ.Τσίδρας

 

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων  Νίκος Χαρδαλιάς
ενημέρωσε ότι η κατάσταση είναι ακόμη ρευστή και τίποτα δεν έχει κριθεί. Ο Υφυπουργός τόνισε σε αυστηρό ύφος ότι την απαράδεκτη εικόνα έξω από τις τράπεζες. Δεν γίνεται δίπλα σε κάθε απερίσκεπτο πολίτη να υπάρχει και ένας αστυνομικός,είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθετα μέτρα για αποφυγή διασποράς του κορονοϊού:

Σε καραντίνα από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το επόμενο πρωί η δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας στην Καστοριά, είπε ενώ τόνισε πως επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας σε πέντε δήμους.

Τρεις δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και ένας Δήμος στην Ξάνθη σε καραντίνα.

Αναστέλλεται η δυνατότητα κατ’εξαίρεση μετακίνησης για παροχή βοήθειας, μετάβαση σε τελετή και για άσκηση.

Ιδιοκτήτες κατοικίδιων μόνο 15 λεπτά γύρω από το σπίτι.

Σούπερ μάρκετ ένας πελάτης ανά 20 τετραγωνικά.

Εκπέμπουμε SOS σε αυτούς τους πέντε δήμους. Ο έλεγχος των μέτρων θα είναι πολύ αυστηρός τόνισε.

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών πρόσφερε  10 εκ. ευρώ για την αγορά υγειονομικού υλικού.

Ο κ.Χαρδαλιάς κλείνοντας είπε τα εξής : Έχουμε βρεθεί σε μια κρίσιμη καμπή σε αυτή τη μάχη που δίνουμε. Η επιτυχία της προσπάθειάς μας εξαρτάται από την πειθαρχία μας. Φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό, θα ανταλλάξουμε ευχές από το τηλέφωνο και θα προσευχηθούμε από τα σπίτια μας. Η επιμονή στον στόχο θα φέρει το αποτέλεσμα. Μένουμε σπίτι.

Η εκπρόσωπος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών δήλωσε: Η σημερινή εικόνα δεν δικαιολογείται μετά τα μέτρα και την πρόνοια που έχει λάβει το τραπεζικό σύστημα. Τα τραπεζικά καταστήματα ήταν και θα παραμείνουν ανοιχτά. Κάνουμε έκκληση στους πολίτες, διαβεβαιώνουμε τους ανθρώπους που είναι σε μεγαλύτερη ηλικία ότι θα είμαστε κοντά τους να τους εξυπηρετήσουμε. 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.