Οι… ψεύτες του ζωδιακού – Ανήκεις σε αυτούς;

Οι… ψεύτες του ζωδιακού – Ανήκεις σε αυτούς;

Όλοι έχουμε πει ψέματα κάποια στιγμή στη ζωή μας, είτε για να αποφύγουμε προβλήματα, να μην πληγώσουμε τους άλλους ή για να δείξουμε ότι κάναμε κάτι φοβερό και ότι είμαστε σπουδαίοι. Η διαφορά είναι ότι μερικοί άνθρωποι ψεύδονται περισσότερο από άλλους και η αστρολογία έχει κάποιες απαντήσεις για τα ψέματα που χρησιμοποιεί κάποιος ανάλογα με το ζώδιο του. Δηλαδή, για ποιους λόγους μπορεί κάποιος να πει ένα ψέμα και πόσο εύκολο του είναι να το ξεστομίσει. Βέβαια, δεν μπορούμε να τα βάλουμε όλα σε ένα τσουβάλι, έχει διαφορά το ψέμα που θα ειπωθεί για να προστατεύσεις κάποιον, από το ψέμα που χρησιμοποιείται για χειρισμό ή για εξαπάτηση. Άλλες είναι οι συνέπειες που προκαλούνται.

Με βάση λοιπόν τα ζώδια, και όχι φυσικά μια ενδελεχή ανάλυση των όψεων (ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης που έχει τη χάρη…του ψέματος όταν ανακατεύεται σε όψεις σε ένα γενέθλιο χάρτη)  ας δούμε ποιοι και για ποιους λόγους λένε ψέματα και ποιοι αισθάνονται ενοχές και ποιοι όχι.

ΚΡΙΟΣ

Οι Κριοί δεν είναι πολύ καλοί στα ψέματα, όχι πως δεν μπορούν να πουν, αλλά θα πρέπει να υπάρχει σπουδαίος λόγος για να καταφύγουν σε αυτή την τακτική. Εξάλλου, είναι τόσο παρορμητικοί που η αλήθεια θα βγει από το στόμα τους με τόση ορμή, ίσως και αγένεια, που μπορεί να πληγώσουν τον άλλο. Για αυτό αν είστε από αυτούς που τους αρέσει να τους χαδεύουν τα αυτιά με ψεύτικες κολακείες και… δικαιολογίες οι Κριοί δεν ενδείκνυνται. Ένας άλλος λόγος που δεν χρησιμοποιούν τα ψέματα οι Κριοί, είναι γιατί βαριούνται να θυμούνται τι είπαν και να παγιδεύονται στα λόγια τους. Οπότε και να πουν κάτι αναληθές δεν θα μπορέσουν να το κρατήσουν για πολύ και η αλήθεια θα βγει μπροστά. Όμως, επειδή ο εγωισμός και η πρωτιά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά τους, μπορεί να υπερβάλλουν για κάτι και να βάλουν σάλτσες σε μια περιγραφή, για να δείξουν ότι είναι σπουδαίοι και τρανοί. Και αν κάποιος καταλάβει το ψέμα τους και τους αμφισβητήσει, μπορεί να γίνουν έξαλλοι. Επίσης θα πουν ψέματα για να καλύψουν τις ερωτικές πομπές τους και επειδή δεν είναι και καλοί στο άθλημα μπορεί να τρελάνουν τον άλλον.

ΤΑΥΡΟΣ

Είναι γνωστόν τοις πάσι ότι οι Ταύροι είναι πεισματάρηδες, αγύριστα κεφάλια και μισούν τις αλλαγές. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλουν κάτι να γίνει ή να μην γίνει, θα προτιμήσουν και ψέματα να πουν και την αλήθεια να αλλοιώσουν αρκεί να γίνει το δικό τους. Απλά δεν θα είναι η πρώτη τους επιλογή το ψέμα και θα έχουν προσπαθήσει με άλλους τρόπους πρώτα να πείσουν τους άλλους. Όμως, αν δεν το καταφέρουν θα πουν και ψέματα, όχι όμως με τρόπο να βλάψουν τους άλλους ή τέλος πάντων δεν θα είναι αυτός ο σκοπός τους. Μπορεί να πουν ψέματα για να αποφύγουν περιττές συγκρούσεις ή να για να καλύψουν κάποια κουτσουκέλα που έκαναν, καθώς δεν τους αρέσει καθόλου να βρίσκονται στον τάκο και να απολογούνται. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιήσουν το ψέμα αν υπάρχει περίπτωση να κερδίσουν υλικά αγαθά.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι δεν θα σκεφτούν δεύτερη φορά για να το αν πρέπει να πουν το ψέμα που τους ήρθε στο μυαλό, μάλιστα θα το προτιμήσουν αν είναι πιο εντυπωσιακό από μια πεζή αλήθεια. Είναι τόσο περίπλοκες προσωπικότητες και ο εγκέφαλος τους τρέχει με τόση ταχύτητα, που μπορεί να φτιάξουν μια ιστορία από το μυαλό τους σε κλάσματα δευτερολέπτου και να τη διανθίσουν με τόσες αληθοφανείς λεπτομέρειες, που στο τέλος δεν θα θυμούνται ούτε οι ίδιοι πού σταματά το ψέμα και πού ξεκινά η αλήθεια. Όντως πιστεύουν τα ψέματα τους και για αυτό τα υπερασπίζονται με τόση θέρμη. Είναι παραμυθάδες και έχουν τόσο δημιουργική περιγραφή και λόγο, που το διασκεδάζουν να μαγεύουν και να παραπλανούν τους άλλους και δεν μπορούν να αξιολογήσουν το κακό που ίσως προκαλούν. Τους αρέσει να λένε ψέματα και θαυμάζουν πολύ τον εαυτό τους για αυτό τους το «ταλέντο», αλλά αν αποκαλυφθούν το γυρίζουν στο χιούμορ…

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Οι Καρκίνοι γίνονται κατ’ ανάγκη ψεύτες όσο και αν δεν τους αρέσει. Δεν λένε ψέματα για εξαπατήσουν ούτε για να χειριστούν κάποιον, όμως επειδή είναι τόσο συναισθηματικοί θα κρύψουν την αλήθεια για να μην πληγώσουν κάποιον. Θα προτιμούσαν να πουν τα πράγματα όπως είναι και υποφέρουν ιδιαίτερα όταν γνωρίζουν κάτι και δεν μπορούν να το εκφράσουν, αλλά από την καλοσύνη τους δεν θα το ξεστομίσουν. Δεν βρίσκουν το θάρρος, ούτε μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη να κάνουν τον άλλον κομμάτια. Επίσης, επειδή είναι υποκειμενικοί και αδυνατούν να δουν την πραγματική εκδοχή των γεγονότων, έχουν μια τάση να υπερβάλλουν σε ό,τι τους αφορά. Άμα περιγράφουν μια ιστορία, ίσως πουν ψέματα για να κάνουν το θέμα πιο ενδιαφέρον για τους άλλους, όπως για παράδειγμα αν κάποιος τους πρόσβαλε θα βάλουν μερικές σάλτσες για να δείξουν πόσο πληγωμένοι είναι. Τα ψέματα τους είναι συνήθως αθώα, αλλά πολύ πειστικά.

ΛΕΩΝ

Οι Λέοντες προτιμούν την αλήθεια από το ψέμα και να την ακούν και να τη λένε. Εξάλλου, προστατεύουν τόσο πολύ τη φήμη τους, που δεν θα ήθελαν ποτέ να βρεθούν στη δύσκολη θέση να τους αποκαλέσει κάποιος ψεύτες. Στις σοβαρές και στις δύσκολες καταστάσεις λένε τα πράγματα με το όνομα τους και απαιτούν και από τους άλλους ειλικρίνεια. Όμως, λόγω της τεράστιας έπαρσης τους και του γεγονότος ότι θέλουν να βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο, μπορεί όταν διηγούνται μια ιστορία που τους αφορά να υπερβάλουν λίγο στον λόγο τους για να προκαλέσουν έκπληξη και θαυμασμό στο κοινό τους. Θα ξεκινήσουν να περιγράψουν κάτι και ίσως στη συνέχεια να το τραβήξουν λίγο από τα μαλλιά για να διασφαλίσουν ότι τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω τους, ιδιαίτερα αν αισθανθούν ότι απειλούνται πως κάποιος άλλος κλέβει την παράσταση. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι οι Λέοντες είναι οι καλύτεροι αφηγητές όλων των εποχών.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Οι Παρθένοι είναι πολύ αναλυτικά μυαλά και έχουν κόλλημα με τη λεπτομέρεια, οπότε τα ψέματα τους εμποδίζουν να δουν τα πράγματα όπως είναι, τους μπερδεύουν και έτσι τα αποφεύγουν. Τους χαλάνε την καθαρή εικόνα που θέλουν να έχουν σε καθετί στη ζωή τους και προτιμούν να είναι ειλικρινείς και σαφείς. Ωστόσο, αν μια αλήθεια τους εμποδίζει να φτάσουν εκεί που θέλουν και δεν διευκολύνει την επίλυση μιας κατάστασης, τότε θα προτιμήσουν να την κρύψουν. Ζυγίζουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και καταστρώνουν το σχέδιο τους. Βέβαια, όσο καλά και να προσπαθήσουν να παίξουν τον ρόλο τους, στο τέλος καρφώνονται, αφού το άγχος τους προδίδει και αποκαλύπτονται.

ΖΥΓΟΣ

Οι Ζυγοί είναι οι διπλωμάτες του ζωδιακού και υπό αυτή την έννοια θεωρούν ότι το ψέμα είναι αναγκαιότητα. Ο λόγος τους είναι παραπλανητικός, ο τρόπος τους γοητευτικός και τα ψέματά τους γίνονται τόσο πιστευτά που και ο Πινόκιο θα κοκκίνιζε από την ντροπή του. Δεν προδίδονται εύκολα και συντηρούν για μεγάλο διάστημα τα ψεύδη τους, έτσι τα θύματα τους δεν συνειδητοποιούν την αλήθεια μέχρι να είναι πολύ αργά… Οι Ζυγοί επιλέγουν το ψέμα έναντι της αλήθειας για πολλούς λόγους, όπως φερ’ ειπείν επειδή βαριούνται να μπουν σε μπελάδες ή γιατί δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των λαθών τους, να φανούν καλύτεροι από ότι είναι, να πάρουν αυτό που θέλουν, να μην πληγώσουν κάποιον. Έτσι, προτιμούν να αλλοιώσουν την πραγματικότητα, να πουν ένα παραμύθι, να κατηγορήσουν κάποιον άλλον, για να ξεμπερδεύουν μια ώρα αρχύτερα. Βέβαια, η αναποφασιστικότητα που τους χαρακτηρίζει καθιστά δύσκολο για αυτούς να παρακολουθούν τα ψέματα τους με ακρίβεια, καθώς μπορεί να σκεφτούν και κάτι άλλο να συμπληρώσουν και να… εξελίξουν ένα ψέμα που έχουν ήδη πει. Όμως, κάθε ένα από αυτά είναι τόσο πιστευτό όσο και το προηγούμενο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Και φτάσαμε σε… δύσκολες καταστάσεις. Οι Σκορπιοί, που πάντα αναλύουν κάθε λεπτομέρεια και ψάχνουν με τρέλα και εμμονή να αποκαλύψουν την αλήθεια, θα μπορούσαν να βρίσκονται εύκολα στην πρώτη θέση της κατάταξης των ζωδίων που λένε τα πιο αληθοφανή ψέματα, φυσικά μαζί με τους Ζυγούς. Όμως η αφετηρία, οι λόγοι και ο τρόπος που οι Σκορπιοί καταφεύγουν στο ψέμα είναι πολύ διαφορετικοί από τους Ζυγούς. Για τους Σκορπιούς το ψέμα είναι ένα παιγνίδι για να χειραγωγήσουν και να αποκτήσουν τον έλεγχο. Αυτό το παιγνίδι οι Σκορπιοί το γνωρίζουν πολύ καλά, το έχουν εφεύρει και έχουν γράψει τους κανόνες. Βέβαια, δεν το «παίζουν» στην καθημερινότητα τους, όπως για παράδειγμα οι Δίδυμοι, διότι πρέπει να υπάρχει σοβαρός λόγος για να καταφύγουν σε αυτές τις μεθόδους. Όμως, αν οι Σκορπιοί αποφασίσουν να είναι ανειλικρινείς, είναι τόσο προσεκτικοί και αναλύουν και την παραμικρή λεπτομέρεια, που βρίσκουν το «ιδανικό» ψέμα για την κάθε περίπτωση και κανένα άλλο ζώδιο δεν μπορεί να τους ανταγωνιστεί. Υφαίνουν την ιστορία τους με μαεστρία και πείθουν και τους πιο υποψιασμένους. Κατά βάθος δεν είναι κάτι που τους ευχαριστεί, διότι είναι τόσα πολλά τα αρνητικά συναισθήματα που διοχετεύουν στην ψυχή τους που υποφέρουν και οι ίδιοι, αλλά η εμμονή τους να χειρίζονται τους άλλους είναι πιο δυνατή από την ψυχική τους γαλήνη. Η τέχνη των Σκορπιών να διεισδύουν στο μυαλό και στην ψυχή των άλλων, τους δίνει ένα «όπλο» που στη θαλάμη του βρίσκεται πάντα μια σφαίρα έτοιμη να εκτοξευτεί. Οι Σκορπιοί παρουσιάζονται ως οι πιο έμπιστοι όλων και καταφέρνουν να αποσπούν από τους άλλους τα πιο βαθιά τους μυστικά. Όμως, ποτέ δεν ξέρει κάποιος πότε θα χρησιμοποιηθούν εναντίον τους, με μια μικρή αλλοίωση της πραγματικότητας πάντα.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Οι Τοξότες είναι πιο πιθανό να πέσουν θύματα ενός ψεύτη, παρά οι ίδιοι να πουλήσουν φούμαρα και να παρασύρουν τους άλλους σε ανειλικρινή μονοπάτια. Οι αισιόδοξοι και φλογεροί Τοξότες δεν μπορούν να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό και δεν τους είναι εύκολο να πουν ψέματα, ειδικά αν πρόκειται για σοβαρά θέματα. Η εκρηκτική τους φύση δεν κρατιέται και δεν μπορεί να παίξει παιγνίδια. Μάλιστα, είναι τόσο ειλικρινείς που θα πουν τα πράγματα με το όνομα τους, έστω και αν γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι αυτό θα αποβεί σε βάρος τους. Ούτε καν θα σκεφτούν να τηρήσουν τις αποστάσεις ή να μην εκφέρουν άποψη για να γλιτώσουν τα χειρότερα. Θα πουν την αλήθεια τους και όποιον πάρει ο χάρος. Μπορεί μετά να το μετανιώσουν που ανακατεύτηκαν ή που πλήγωσαν κάποιον, αλλά τους είναι αδύνατο να τιθασεύσουν τη γλώσσα τους. Οι μόνοι λόγοι που μπορεί να πουν αθώα ψεματάκια οι Τοξότες, είναι γιατί βαριούνται να κάνουν κάτι ή να πάνε κάπου, οπότε μπορεί να βρουν διάφορες δικαιολογίες για να αποφύγουν να κάνουν κάτι που τους καταπιέζει.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Οι Αιγόκεροι μισούν το ψέμα, ωστόσο δεν θα πουν και όλη την αλήθεια για να μην φέρουν σε δύσκολη θέση τον άλλον, αλλά και τον εαυτό τους. Γενικά, έχουν μια απέχθεια στο ψέμα και δεν πέφτουν εύκολα θύματα, λόγω της δύσπιστης φύσης τους. Αν υπάρχει κάποια κατάσταση που τους αφορά προσωπικά, προκειμένου να μην πουν ψέματα, θα κάνουν χρήση του δικαιώματος της σιωπής για να μην αυτοενοχοποιηθούν. Βέβαια και η απόκρυψη της αλήθειας είναι ένα είδους ψέματος, αλλά είναι ένα «αμυντικό» ψέμα και όχι «επιθετικό». Πάντως οι κρυφές και θολερές καταστάσεις δεν είναι ευχάριστες για τους Αιγόκερως και αν αναγκαστούν να πουν ψέματα τους πιάνουν τα ενοχικά τους σύνδρομα και στο τέλος λένε την αλήθεια ούτως ή άλλως.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Όπως και οι Δίδυμοι έτσι και οι Υδροχόοι είναι δημιουργικοί και έξυπνοι αφηγητές. Τα ψέματα τούς βγαίνουν εύκολα, αλλά οι Υδροχόοι δεν έχουν κακές προθέσεις, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα που προκαλείται από τα παραμύθια τους. Βασικά, αυτό που κάνουν είναι να πάρουν μια ιστορία ή ένα θέμα που έχει προκύψει και να το «διανθίσουν» με διάφορες ψεύτικες λεπτομέρειες και φανταστικές σάλτσες και όλα αυτά για να λειάνουν τις καταστάσεις. Τα λένε όλα τόσο πειστικά που είναι αδύνατο μερικές φορές να μην πέσεις θύμα τους. Μάλιστα, πολλές φορές, ενώ δεν θέλουν να μπουν στη διαδικασία να πουν ψέματα, τα λένε επειδή εντυπωσιάζονται και οι ίδιοι από την ιστορία που έπλασαν. Σε γενικές γραμμές δεν επιθυμούν να βλάψουν τους άλλους ή να πετύχουν κάποιο σκοπό, αλλά λένε σε κάθε αυτί αυτό που θέλει να ακούσει, για να αποφύγουν τα δράματα που έτσι και αλλιώς δεν αντέχουν καθόλου.

ΙΧΘΥΕΣ

Οι Ιχθύες τα μεγαλύτερα ψέματα τα λένε οι ίδιοι στον εαυτό τους. Ζουν στον δικό τους κόσμο, εξιδανικεύουν καταστάσεις και άτομα, δεν έχουν μεγάλη επαφή με την πραγματικότητα και αποφεύγουν τη σκληρή αλήθεια. Δεν θέλουν να τη λένε στους άλλους για να μην τους πληγώσουν, αλλά ούτε να την ακούν για να μην αναγκαστούν να προσγειωθούν. Είναι το ζώδιο που φτιάχνει φαντασιακές ιστορίες από το πουθενά και βρίσκει άλλοθι και δικαιολογίες για τα πάντα και επειδή έχουν καταλάβει ότι με αυτόν τον τρόπο ξεγλιστράνε, χρησιμοποιούν το ψέμα για να έχουν την ησυχία τους. Αν σας πουν ψέματα δύο είναι τα τινά, όπως διπλή είναι και η φύση τους, είτε γιατί θέλουν να μην θυμώσετε μαζί τους και έρθουν αντιμέτωποι με τα λάθη τους αφού δεν αντέχουν την απόρριψη, είτε για να φέρουν την κατάσταση εκεί που θέλουν και να πετύχουν τον απώτερο στόχο τους. Επειδή είναι πολύ διαισθητικοί ξέρουν ακριβώς τι ψέμα να πουν και πώς να το πουν για να κερδίσουν αυτό που θέλουν. Μάλιστα είναι πιο πειστικοί ψεύτες από τους Δίδυμους και ακόμη και τους Σκορπιούς, αλλά δεν έχουν τόσο σκοτεινά κίνητρα όσο ο Σκορπιοί. Επίσης, οι Ιχθύες μπορεί να σας φλομώσουν στο ψέμα για τα μεγάλα τους όνειρα και τους στόχους τους, τους οποίους όντως φαντάζονται, αλλά δεν υλοποιούν ποτέ.

Άση Μπήλιου 
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.