Ορδές μεταναστών στα σύνορα -Ο Μητσοτάκης ακύρωσε το ταξίδι στη Σάμο, συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη

Ορδές μεταναστών στα σύνορα -Ο Μητσοτάκης ακύρωσε το ταξίδι στη Σάμο, συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη

Σύσκεψη για το προσφυγικό – λόγω της έκτακτης κατάστασης στα σύνορα – συγκαλεί το πρωί του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός ακύρωσε το προγραμματισμένο για το Σάββατο ταξίδι του σε Σάμο, Λέσβο και Χίο, όπου επρόκειτο να ανακοινώσει μέτρα στήριξης των νησιωτών. Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα σε μεταγενέστερο χρόνο.

Ετσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί στις 09:00 το πρωί του Σαββάτου, στο Μέγαρο Μαξίμου, σύσκεψη με τη συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος.

Οι κινήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο προσφυγικό, ανέβασαν «κόκκινο συναγερμό» στα σώματα ασφαλείας. Στρατός, Αστυνομία και Λιμενικό βρίσκονται σε ύψιστη ετοιμότητα, έχοντας σαφείς εντολές: « Δεν θα περάσει κανείς».

Ενταση και δακρυγόνα ξανά στον Εβρο: Μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα
Το βράδυ της Παρασκευής σημειώθηκαν νέα επεισόδια στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας μεταξύ αστυνομικών και μεταναστών.

Συγκεκριμένα, μαζική προσπάθεια να σπάσουν το μπλόκο των αστυνομικών στις Καστανιές Έβρου έκαναν αργά το βράδυ της Παρασκευής μετανάστες που βρίσκονται στα σύνορα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το thrakinea.gr. Η αστυνομία, ενισχυμένη με νέες δυνάμεις, «απάντησε» με ρίψη δακρυγόνων.

Όπως μεταδίδει στο Twitter ο δημοσιογράφος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, Γιώργος Χρηστίδης, πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στο ίδιο σημείο εδώ και ώρες, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να περάσουν στην Ελλάδα.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι δεν θα ανεχτεί καμία παράνομη είσοδο στη χώρα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντάσεις συνεχώς μεταξύ μεταναστών και αστυνομίας, με τις Αρχές να κάνουν χρήση δακρυγόνων για να ανακόψουν τις προσπάθειες διέλευσης.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.