Όρος Βόρας Καϊμάκτσαλάν κορυφή Προφήτης Ηλίας 2,524 μ. Βίντεο με την απαράμιλλη ομορφιά

Όρος Βόρας Καϊμάκτσαλάν κορυφή Προφήτης Ηλίας 2,524 μ. Βίντεο με την απαράμιλλη ομορφιά

( 25 ~ 02 ~ 2020 ) Ανάβαση στο Όρος Βόρας η λευκή κορυφή Καϊμάκτσαλάν με την κορυφή Προφήτης Ηλίας όπου υπάρχει το εκκλησάκι με υψόμετρο 2,524 μ.

Είναι Σέρβικο μνημείο πεσόντων του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου , είναι το 3ο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας , βρίσκετε στο βόρειο τμήμα του νομού Πέλλας έως τα όρια με τον νομό Φλώρινας , συνεχίζει και πέρα από τα σύνορα στην πλευρά της ΠΓΔΜ .

Ξεκινήσαμε στης 09:00 το πρωί καθημερινή ημέρα χωρίς κίνηση στον δρόμο. Πλησιάζοντας στο χιονοδρομικό Βόρας ο δρόμος δεν ήταν καλός , προσοχή στις λακούβες!
Φτάσαμε κατά της 11:00 στο χιονοδρομικό και ξεκινήσαμε την ανάβαση , τα λιφτ καθημερινές δεν λειτουργούν και η ανάβαση γίνετε με τα πόδια , βλέποντας το η απόσταση μας θύμισε το Σιβρί Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης και αστειευόμενοι όπως πάντα ορειβατούμε!

Η διαδρομή εύκολη με καλό φυσικά καιρό να γίνετε αλλιώς είναι επικίνδυνα , τα λιφτ δίπλα μας έως το τελευταίο μετά λοξά αριστερά και πάνω διακρίνεται το Εκκλησάκι . Κάναμε 1 ώρα και 40 λεπτά έως την κορυφή και μετά 50 λεπτά για την επιστροφή στην βάση του χιονοδρομικού . Στα τελευταία μέτρα ο δυνατός αέρας με το υψόμετρο μας θύμισαν ότι δεν ήταν το Σιβρι ….

Φωτιάδης Νίκος και Αιμίλιος Παπαδόπουλος

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.