Ο Ε.Σ.Ω. προτείνει κλειστά τα καταστήματα Ωραιοκάστρου την Κυριακή 6/10/2022

Μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου,
τα καταστήματα την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022,
θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ (προαιρετικά).

Αργά το βράδυ της Τρίτης κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με την οποία αποφασίστηκε η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή 6 Νοεμβρίου σε όλη τη χώρα.

Με την τροπολογία που επιτρέπει την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αιφνιδιάζει τους μικρούς επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους τους, προκαλώντας αχρείαστη αναστάτωση στην αγορά.

Δεδομένου ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις έχουν ήδη καταργηθεί ως άχρηστες και αναποτελεσματικές, δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογητική ή νομική βάση για το άνοιγμα των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, που πλέον, με καταργημένο το θεσμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων, είναι μία Κυριακή όπως όλες οι υπόλοιπες. Ο χρόνος ο οποίος μεσολαβεί από την εφαρμογή της έκτακτης τροπολογίας μέχρι την πρώτη Κυριακή που τελικά θα ανοίξουν τα καταστήματα με παρέμβαση της κυβέρνησης χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα ανεπαρκής και οι περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις δεν προλαβαίνουν να ανταποκριθούν τόσο υλικά όσο και λογιστικά.

Μετά την ανακούφιση που λάβαμε με την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων (αίτημα του εμπορικού κόσμου εδώ και πολύ καιρό), δυστυχώς η παρέμβαση της κυβέρνησης με την αιφνιδιαστική αυτή τροπολογία δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων. Επιπλέον, η τροπολογία αυτή ανοίγει μία επικίνδυνη «κερκόπορτα» στο συμφωνημένο καθεστώς της κυριακάτικης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

Η Κυριακάτικη αργία έχει υποφέρει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, αλλά δεν θα επιτρέψουμε ούτε θα συμφωνήσουμε ποτέ στην πλήρη κατάργησή της. Πάγια θέση του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου είναι κατά της Κυριακάτικης εργασίας.

Συνεπώς, καταδικάζουμε την αυθαίρετη ενέργεια του Υπουργείου να καταθέσει την απαράδεκτη αυτή τροπολογία και μετά από απόφαση του ΔΣ του ΕΣΩ, προτείνουμε τα καταστήματα την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022, να παραμείνουν κλειστά.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.