Ο Ματθαίος και ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης υπέγραψαν! Εσύ;;

Ο Ματθαίος και ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης υπέγραψαν! Εσύ;;

Από μικρό παιδί ένιωθα έντονα πως γεννήθηκα για να δίνω χαρά στον κόσμο με τη μουσική μου. Μεγαλώνοντας και γνωρίζοντας τον κόσμο της ποντιακής λύρας, κατάλαβα πως είμαι ταγμένος σε αυτήν. Είμαι ταγμένος όμως και στην ιστορία της. Αυτή που κουβαλάει μέσα της. Την ψυχή της λύρας.
Στο πρώτο μου ταξίδι στον Πόντο, ξεκινώντας από την πόλη μου τη Βέροια με το λεωφορείο του τουριστικού πρακτορείου «Vergina Travel» και μέχρι την Τραπεζούντα, είχαμε τη μεγάλη χαρά να έχουμε ξεναγό μας τον καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Φωτιάδη. Δεν ήταν μόνο χαρά αλλά ήταν συνάμα και ευλογία να μας διηγείται ο ίδιος καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού ολόκληρη την ιστορία του Πόντου.
Αφού διανύσαμε αρκετά χιλιόμετρα από την Κωνσταντινούπολη και προσεγγίζαμε τα γεωγραφικά όρια του Πόντου με πρώτη στάση την Αμάσεια, πήρα τη λύρα με το μικρόφωνο του λεωφορείου και έπαιξα έναν μακρόσυρτο σκοπό, το «Μακρύν Καϊτέ» που συνήθως αποτελεί και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό πριν από τον αρχαιοελληνικό ποντιακό χορό Πυρρίχιο. Εγομώθανε τ’ ομάτια μ’!
Την ίδια συγκίνηση νιώθω και σήμερα με την ιστορική προσπάθεια του καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Φωτιάδη να κινήσει γη και ουρανό για τη δημιουργία του Μουσείου Ποντιακού Ελληνισμού στο στρατόπεδο Παύλου Μελά. Του το υποσχέθηκε η Ελληνική Πολιτεία. Μας το υποσχέθηκε η Ελληνική Πολιτεία. Για τους αδικοχαμένους προγόνους μας. Για την ένδοξη ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού.
Ας γίνει αυτή η κίνηση του κ. Φωτιάδη ιερός στόχος όλων μας. Η ίδρυση του Μουσείου Ποντιακού Ελληνισμού και Ερευνητικού Κέντρου στο στρατόπεδο Παύλου Μελά στην Θεσσαλονίκη πρέπει να ενώσει όλους μας και να γίνει η κοινή μας συνισταμένη.
Υπογράψτε στον παρακάτω σύνδεσμο για ένα ζωντανό μουσείο που θα προσφέρει σε όλους τη γνώση της ιστορίας μας.
Εγώ υπέγραψα!

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.