Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά για την χειροτονία του Χορταρέα

Μετά την πρωτοφανούς μεγέθους δημοσιότητα που περιέργως έλαβε το θέμα χειροτονίας ενός ανθρώπου σε Ιερομόναχο, το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE επικοινώνησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά κ.κ Ιωάννη ο οποίος προέβη στην κάτωθι δήλωση.

Διαβάστε αναλυτικά την παρέμβαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κκ Ιωάννου για το ζήτημα της χειροτονίας ενός ανθρώπου σε Ιερομόναχο,διαβάστε σχετικά εδώ

Δεν δικαιολογείται έκπληξις διότι η ίδια η ζωή της Εκκλησίας είναι ένα θαυμαστό φαινόμενο, ένα φαινόμενο μεταποιητιτών δυνάμεων.

Δεν υπάρχει απαξίωση στη ζωή της Εκκλησίας ουδενός. Δέχεται τους πάντες. Ο ψαράς γίνεται Απόστολος και ο διώκτης γίνεται Απόστολος, ο ληστής γίνεται ο ληστής του Παραδείσου και ο τελώνης και η πόρνη πάνε πιο μπροστά από αυτούς που είναι θεοσεβούμενοι στην εποχή τους. 

Ο μάγος, ο Κυπριανός με την πίστη του στον Χριστό μεταστρέφεται και γίνεται προστάτης των πιστών και των κατατρεγμένων και πολέμιος του διαβόλου. 

Είναι φαινόμενο θαυμαστό οι άνθρωποι που ζούσαν χθες μέσα στην πλάνη και μέσα στην απάτη να έχουν σήμερα μια αλλαγή στη ζωή τους. 

Μεταστρέφονται, βρίσκουν την Αλήθεια. Δεν περιφρονούν κανέναν, εμείς γιατί να τους περιφρονήσουμε;

Που βλάπτει ένας άνθρωπος να επιθυμεί να γίνει Μοναχός;

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.