Ο πρόεδρος του Ε.Σ.Ω. για την αγορά του Ωραιοκάστρου στο δεύτερο Lockdown

Δεύτερο Lockdown στην αγορά του Ωραιοκάστρου και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου κ. Ιακωβίδης Βασίλης απάντα στα ερωτήματα του oraiokastro24 για την εικόνα της αγοράς εν μέσω πανδημίας και τα προβλήματα που δημιουργούνται όπως επίσης και για τα σχέδια του συλλόγου ως προς τη στήριξη των επαγγελματιών. 


Ένα ακόμα lowdown είναι γεγονός ενώ εμείς ακόμα σαν επαγγελματίες δεν έχουμε κλείσει τις πληγές από το προηγούμενο και είμαστε υποχρεωμένοι να υποστούμε και ένα δεύτερο.

Δεν είμαστε κατά των μέτρων για την προφύλαξη της διασποράς του κορονοϊού αλλά θεωρούμε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να ακούσει και εμάς πριν πάρει οποιαδήποτε απόφαση.

Η εστίαση λειτουργούσε εδώ και πολλούς μήνες με τα μισά καθίσματα και με μεγάλες αποστάσεις τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα που όρισε η κυβέρνηση. Το λιανεμπόριο τυπικό και αυτό σε όλα τα μέτρα.

Δυστυχώς για δεύτερη φορά το lockdown ήρθε απροειδοποίητα και σε λίγες ώρες με αποτέλεσμα για δεύτερη φορά πάρα πολλές προμήθειες να πεταχτούν, προμήθειες τις οποίες οι επιχειρήσεις είχαν πληρωμένες και θα πρέπει να τις ξανά πληρώσουν όταν θα ανοίξουν τα καταστήματά τους. Εμπορεύματα που αγοράστηκαν επιπλέον για τις ημέρες των προσφορών μένουν στα ράφια δημιουργώντας ένα στοκ ανευ προηγουμένου. 

Η αναστολή των χρεών που προανήγγειλε η κυβέρνηση δεν βοηθάει σε τίποτα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος έστειλε επιστολή κατα την διάρκεια του πρώτου lockdown στον υπουργό οικονομικών κ. Σταϊκούρα προτείνοντας μια ενιαία ρύθμιση για όλες τις οφειλές, παλαιές και νέες (δείτε αναλυτικά την επιστολή εδώ )

Όσο για την επόμενη ερώτηση που μου θέτετε για τους ελέγχους του αστυνομικού τμήματος Ωραιοκάστρου  δυστυχώς αυτό είναι μία πονεμένη ιστορία για το  Ωραιόκαστρο.

Τα καταστήματά μας πολλές φορές έχουν υποστεί παράλογους ελέγχους. 

Εμείς δεν είμαστε κατά των ελέγχων, προφανώς και είμαστε υπέρ για την εύρυθμη και νόμιμη λειτουργία. Όμως οι έλεγχοι αυτοί πρέπει να είναι αντικειμενικοί καθώς επίσης και να κινούνται εντός των πλαισίων και των νόμων για να μην δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό. Η εγκληματικότητα στο δήμο μας έχει αυξηθεί, το φαινόμενο των κλοπών είναι σχεδόν καθημερινό. Από την άλλη το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας Ωραιοκάστρου δυστυχώς δεν είναι επανδρωμένα επαρκή,  με αποτέλεσμα να μην γίνεται σωστή φύλαξη της περιοχής. 

Ο Εμπορικός Σύλλογος έχει στείλει επιστολή στο αστυνομικό τμήμα αιτούμενος την αύξηση της αστυνόμευση (δείτε αναλυτικά την επιστολή εδώ

Η Κυβέρνηση παίρνει απόφαση για lockdown δεν μας λέει όμως πώς θα γίνει  start up των επιχειρήσεων αυτών.

Οι σκέψεις μας για την τόνωση της αγοράς είναι καθημερινές με πρώτο στόχο την περίοδο των Χριστουγέννων.

Από την έναρξη της θητείας μας στον Εμπορικό Σύλλογο ξεκινήσαμε τη δράση της λευκής νύχτας, μία δράση η οποία μέχρι σήμερα απέδωσε πολύ θετικά στο συνολικό ταμείο των  καταστημάτων της πόλης μας. 

Κάθε χρόνο προσπαθούμε να εντάξουμε κάτι καινούργιο τη βραδιά εκείνη ούτως ώστε το ενδιαφέρον του κόσμου να παραμένει αμείωτο.

Φέτος εν μέσω πανδημίας και μη γνωρίζοντας κάνεις το τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες ο Εμπορικός Σύλλογος οφείλει να σκέφτεται θετικά και πάντα υπέρ της τόνωσης και στήριξης των μελών του.

Για τον λόγο αυτό έχουμε  ζητήσει την άδεια της πεζοδρόμησης των δύο τμημάτων της Λεωφόρου Δημοκρατίας, πρώην πλακόστρωτων, την μονοδρόμιση και τη διαπλάτυνση  των πεζοδρομίων της ίδιας οδού.

Ζητήσαμε την άδεια αυτή μη γνωρίζοντας τα μέτρα που θα οριστούν την περίοδο του Δεκεμβρίου, αλλά από πλευράς μας γνωρίζοντας τη γραφειοκρατία που υπάρχει προτιμήσαμε να πράξουμε ως των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Ζητήσαμε λοιπόν την αδειοδότηση αυτή με την ελπίδα ότι θα μπορούμε και φέτος να δώσουμε έναν ευχάριστο τόνο στην πόλη μας με κύριο γνώμονα πάντα τα μέτρα ασφάλειας  των ανθρώπων.

Δεν υπήρχε και δεν υπάρχει περίπτωση ότι μέτρα κι αν οριστεί η κυβέρνηση ο Εμπορικός Σύλλογος φέτος να στήσει μία εκδήλωση που θα προκαλέσει συνωστισμό. Είμαστε νοήμων σοβαροί άνθρωποι που κινούμαστε από την πρώτη μέρα της διοίκησης μας με κοινό γνώμονα τη λογική. 

Επίσης και φέτος όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια ο Εμπορικός Σύλλογος θα οργανώσει επιδοτούμενα πρόγραμμα Λ.Α.Ε.Κ. – ΟΑΕΔ για την κατάρτιση εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις.

Τέλος θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο σύλλογος μας και εγώ προσωπικά έχουμε βάλει στόχο μία νέα παροχή στα μέλη μας η οποία θα ενισχύσει τις πωλήσεις  των επιχειρήσεων τους σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε. 

Μέσα στο θόλο τοπίο που ζούμε  ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου προσπαθεί να σκέφτεται θετικά και να είναι προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο.

Ευχόμαστε να βγούμε όλοι υγιείς από αυτή την περιπέτεια, πιο δυνατοί και όλοι μαζί να αγωνιστούμε ως προς την επαγγελματική μας επιβίωση.

Ιακωβίδης Βασίλης πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.