Πανσέληνος – Νέα Σελήνη: Πώς επηρεάζουν οι φάσεις της Σελήνης τα 12 ζώδια

Πανσέληνος – Νέα Σελήνη: Πώς επηρεάζουν οι φάσεις της Σελήνης τα 12 ζώδια

Οι φάσεις της Σελήνης επηρεάζουν πάρα πολύ τη διάθεση μας, τον τρόπο που λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας, αλλά και πώς ανταποκρινόμαστε στις σχέσεις μας επαγγελματικές και προσωπικές. Οι κυριότερες και κομβικές φάσεις της Σελήνης είναι δύο: η Πανσέληνος και η Νέα Σελήνη. Ανάλογα με το ζώδιο που πραγματοποιείται, αλλά και το ζώδιο που εκπροσωπούμε, η επιρροή είναι διαφορετική, γι’ αυτό και σας την εξηγώ κάθε φορά με αναλυτικά άρθρα. Όμως θα πρέπει σε γενικές γραμμές να γνωρίζουμε πώς αλλάζουν οι ανάγκες μας και η ψυχολογία μας και τι να κάνουμε σε αυτές τις δύο φάσεις του φεγγαριού, ώστε να διευκολύνουμε την ενέργεια και να θέτουμε τις νέες βάσεις στη ζωή μας. Να θυμάστε ότι κατά την περίοδο της Νέας Σελήνης το ζητούμενο είναι η αρχή, το νέο ξεκίνημα και της Πανσελήνου είναι η ολοκλήρωση, το αποκορύφωμα.

ΚΡΙΟΣ

Νέα Σελήνη

Όταν έχουμε Νέα Σελήνη ο στόχος είναι η ανανέωση. Ίσως έχετε διαπιστώσει αγαπητοί μου Κριοί ότι την περίοδο της Νέας Σελήνης δεν έχετε υπομονή (όχι ότι έχετε τις άλλες περιόδους, αλλά τις ημέρες πριν το νέο φεγγάρι εξαντλούνται και τα λίγα αποθέματα που τυχόν υπάρχουν) και αντιδράτε σπασμωδικά σε καταστάσεις και δεν έχετε καθόλου ανοχή. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε λοιπόν -ανάλογα με τον τομέα που επηρεάζει- είναι να ξεκινήσετε κάτι καινούριο και να ξεφορτωθείτε ό,τι σας μπουχτίζει και σας πιάνει χώρο στη ζωή σας, είτε αυτό είναι παλιά ρούχα είτε φίλοι και σχέσεις που αντί να σας εξελίσσουν σας μπλοκάρουν. Σε κάθε Νέα Σελήνη θα πρέπει να κοιτάτε τι έχετε από το παρελθόν που δεν σας εξυπηρετεί πια και να το αφήνετε πίσω σας.

Πανσέληνος

Κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου, δηλαδή δύο μέρες πριν και μετά, τα πράγματα φτάνουν στο αποκορύφωμα τους και ίσως στην ολοκλήρωση τους. Όλοι θέλουν να δουν τα αποτελέσματα των προσπαθειών και των πεπραγμένων τους και εσείς θέλετε να αναγνωρίσουν τη δουλειά σας. Αυτό είναι το ζητούμενο σας. Το ολόγιομο φεγγάρι σας δίνει ενέργεια, αποφασιστικότητα, αλλά και έντονη φιλοδοξία και λαχταράτε να σας δίνουν προσοχή και να σας δείχνουν την εκτίμηση τους. Αν δεν το καταφέρνετε αυτό, τότε γίνεστε πολύ, μα πάρα πολύ ανταγωνιστικοί και απότομοι στη συμπεριφορά σας.

ΤΑΥΡΟΣ

Νέα Σελήνη

Εσείς είστε από τη φύση σας υπεύθυνοι, πρακτικοί και δεν σας αρέσουν οι ξαφνικές και οι μεγάλες αλλαγές. Όμως, η Νέα Σελήνη αυτό θέλει από εσάς, να επαναπροσδιορίσετε τη ζωή σας και να εξετάσετε σοβαρά και με συνέπεια τις προτεραιότητές σας. Αν λοιπόν συνειδητοποιήσετε ότι έχετε ακολουθήσει λάθος μονοπάτια και ασχολείστε και δίνετε την ενέργεια σας σε θέματα που τελικά δεν είναι σημαντικά για εσάς, αλλά για τους άλλους, καλό είναι να αλλάξετε κατεύθυνση και σκεπτικό. Η περίοδος της Νέας Σελήνης είναι ιδανική για αυτές τις αλλαγές.

Πανσέληνος

Κατά την περίοδο της Πανσελήνου οι περισσότεροι εκπρόσωποι του ζωδιακού έχουν την ανάγκη αναγνώρισης και επικύρωσης των στόχων τους. Εσείς, όμως, που σας αρέσει η σταθερότητα και όχι τα μεγάλα λόγια, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτές τις ημέρες για μια… αναδρομή. Κοιτάξτε πίσω στις τελευταίες εβδομάδες πριν την Πανσέληνο και βρείτε ποιες ήταν οι επιτυχημένες κινήσεις σας και ποιες έχουν αποδώσει. Παράλληλα μπορείτε να κάνετε κάποιες κινήσεις για να επιβραβεύσετε οι ίδιοι τον εαυτό σας και να μην περιμένετε από τους άλλους να το κάνουν.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Νέα Σελήνη

Επειδή συνήθως η Νέα Σελήνη μας δίνει έξτρα ενέργεια και δεν μπορούμε να επικεντρωθούμε σε ένα πράγμα (που για εσάς αυτό είναι καθημερινότητα σας, καθώς ασχολείστε ταυτόχρονα με πολλά και ποικίλα θέματα), θα πρέπει να εστιάσετε στα θετικά και τα παραγωγικά σας σχέδια. Για να μην χάσετε τη μπάλα και το μέτρο, αυτό που θα πρέπει να κάνετε την περίοδο της Νέας Σελήνης είναι να σημειώνετε τα μελλοντικά σας σχέδια και τις νέες ιδέες σας, για να έχετε ένα κοντρόλ στη σκέψη σας και να μπορέσετε να κάνετε ένα πρόγραμμα για το πότε θα τα υλοποιήσετε.

Πανσέληνος

Βαριέστε τη ρουτίνα και να κάνετε συνεχώς τα ίδια. Η περίοδος της Πανσελήνου είναι κατάλληλη για εσάς για να μάθετε κάτι καινούριο ή να εξελίξετε και να βελτιώσετε κάποια δεξιότητα σας. Οπότε αν έχετε την ανάγκη να αποκτήσετε μια επιπλέον γνώση που θα σας βοηθήσει στη δουλειά σας ή θέλετε να ξεκινήσετε ένα νέο διασκεδαστικό χόμπι ιδού η ευκαιρία! Κάντε κάτι διαφορετικό την περίοδο της Πανσελήνου και θα το απολαύσετε περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Νέα Σελήνη

Επειδή είστε και δημιουργικοί και ευφάνταστοι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενέργεια της Νέα Σελήνης για να προβάλλετε ή να εκμεταλλευτείτε ένα ταλέντο σας. Επίσης, μπορεί να δοκιμάσετε και κάτι νέο, ένα χόμπι που θα σας βγάλει από τη ρουτίνα σας, μια ασχολία που θα σας δώσει περισσότερο χαμόγελο και δημιουργική σκέψη. Ξεκινήστε κάτι που σας εκφράζει και που μπορεί να φέρει και μια αλλαγή στη διάθεση σας.

Πανσέληνος

Είστε από τα πιο δοτικά και υποστηρικτικά ζώδια και η περίοδος της Πανσελήνου σας κάνει πιο γενναιόδωρους συναισθηματικά και υλικά. Το ολόγιομο φεγγάρι αυξάνει την προθυμία σας να τρέξετε για όσους αγαπάτε, αλλά αυξάνει και την ευαισθησία σας για να βοηθήσετε όσους έχουν την ανάγκη σας. Αυτό είναι πολύ ωραίο, αλλά να προσέχετε σε ποιους δίνετε, διότι μετά μπορεί να απογοητευτείτε.

ΛΕΩΝ

Νέα Σελήνη

Θέλετε πάντα να είστε στο κέντρο της προσοχής των άλλων και να αποτελείτε το σημείο αναφοράς τους. Η ενέργεια της Νέας Σελήνης αυξάνει ακόμη περισσότερο αυτή σας την ανάγκη και τα συναισθήματα της υπεροχής και της αποδοχής είναι πολύ έντονα. Προσπαθήστε να είστε σε επαφή με ανθρώπους που σας αγαπούν και σας τονώνουν το ηθικό σας και όχι με τοξικά άτομα που σας ρουφάνε, διότι η απογοήτευση σας θα είναι πιο έντονη. Αν μπορείτε ξεκόψτε εντελώς με αυτούς τους αρνητικούς ανθρώπους και κάντε μια νέα αρχή με όσους σας ανεβάζουν και σας στηρίζουν.

Πανσέληνος

Κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου η ενέργεια σας είναι στα ύψη και αισθάνεστε γεμάτοι ζωή και ενθουσιασμό. Η δημιουργική σας πλευρά τονώνεται και θέλετε να νιώθετε ποθητοί και αποδεκτοί. Είναι τέλεια περίοδος για να προβάλετε τα συναισθήματα σας και να έρθετε πιο κοντά σε όσους σας αγαπούν.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Νέα Σελήνη

Είναι γνωστό ότι είστε αναλυτικά μυαλά και ότι σας αρέσει το πρόγραμμα και η οργάνωση. Αυτά τα χαρακτηριστικά σας γίνονται πιο έντονα στη φάση της Νέας Σελήνης, οπότε είναι και το κατάλληλο διάστημα για να πάρετε τις αποφάσεις σας για το μέλλον. Αναθεωρήστε τις κινήσεις σας και αξιολογήστε ποια σχέδια σας έχουν προοπτική και ποια όχι. Αφήστε πίσω σας τα βαρίδια και δώστε όλη την ενέργεια σας σε αυτά που θα σας πάνε μπροστά. Και αν καμία από τις προσπάθειες σας δεν λειτουργεί, βάλτε μπροστά τους στόχους που είχατε αναβάλλει και κάντε μια νέα αρχή.

Πανσέληνος

Η Πανσέληνος σας βοηθά να τακτοποιήσετε τις εκκρεμότητες σας και να θέσετε τις νέες προτεραιότητες, ώστε να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη και οργανωμένη, όπως ακριβώς τη θέλετε. Ό,τι είχατε αφήσει στη μέση το προηγούμενο διάστημα, μπορείτε την περίοδο της Πανσελήνου να το ολοκληρώσετε και να το αξιολογήσετε.

ΖΥΓΟΣ

Νέα Σελήνη

Σας αρέσει η συνεργασία και να βάζετε κοινούς στόχους με την ομάδα που εργάζεστε. Η περίοδος της Νέας Σελήνης σας αναζωογονεί, σας ευνοεί και σας γεμίζει ενέργεια για να προχωρήσετε. Οπότε εκμεταλλευτείτε την για να επικεντρωθείτε στη δημιουργία μακροπρόθεσμων στόχων, αλλά και στην επικοινωνία με τους συνεργάτες σας για να καταφέρετε να υλοποιήσετε τα σχέδια σας. Το νέο φεγγάρι σας κάνει πιο παραγωγικούς και πιο κοινωνικούς.

Πανσέληνος

Η Πανσέληνος σας κάνει πιο δημιουργικούς και πιο ευέλικτους. Αν λοιπόν υπάρχουν θέματα που έχουν μείνει στη μέση και πρέπει να ολοκληρωθούν ή υπάρχουν άλυτα θέματα που σας βασανίζουν, επιλέξτε την περίοδο της Πανσελήνου για να βρείτε δημιουργικές ιδέες και λύσεις, αλλά και να πάρετε αποφάσεις για το τι πρέπει να τρέξετε και τι να αφήσετε για μια άλλη φορά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Νέα Σελήνη

Εσείς οι Σκορπιοί είστε απίστευτα αποφασιστικοί, αλλά και ανυποχώρητοι. Αυτή η αποφασιστικότητα σας και η επιμονή σας να έχετε τον έλεγχο, δημιουργούν τα περισσότερα προβλήματα στις σχέσεις σας, επαγγελματικές και προσωπικές. Κατά τη διάρκεια ενός νέου φεγγαριού, όμως, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτή τη φρέσκια ενέργεια και να κάνετε την αυτοκριτική σας. Σκεφτείτε τις δικές σας συμπεριφορές, βρείτε το δικό σας μερίδιο ευθύνης για ό,τι συμβαίνει στη ζωή σας και επικεντρωθείτε σε αυτά που πρέπει εσείς να αλλάξετε στον εαυτό σας και σταματήστε να κατηγορείτε μόνο τους άλλους. Είναι η ιδανική στιγμή να αφήσετε κακίες και εμμονές πίσω σας και να ξεχάσετε τα παλιά.

Πανσέληνος

Η περίοδος της Πανσελήνου σας κάνει να θέλετε να είστε πολύ κοντά με όσους αγαπάτε και να αποζητάτε τη στήριξη και τη φροντίδα τους. Σας πιάνουν λίγο οι ανασφάλειες σας και θέλετε να ενωθείτε με τους άλλους και να νιώσετε συναισθηματική ασφάλεια. Βρεθείτε λοιπόν με φίλους, συγγενείς, τον σύντροφό σας ή όποιον σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα και αφεθείτε στην αγκαλιά τους. Επίσης, με το ολόγιομο φεγγάρι έχετε πολλές φορές την ανάγκη να συναντήσετε φίλους από τα παλιά ή γίνεστε πιο τολμηροί και πρόθυμοι στον έρωτα.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Νέα Σελήνη

Είστε γενναιόδωροι, αισιόδοξοι, ενθουσιώδεις και θέλετε συνεχώς εναλλαγές στη ζωή σας και η Νέα Σελήνη είναι σύμμαχος σας. Η ενέργεια της σας βοηθά και τονίζει όλα αυτά τα θετικά σας χαρακτηριστικά και παράλληλα σας δίνει την ώθηση για να βρίσκετε νέα πράγματα να κάνετε και να μη σας τρώει η ρουτίνα, που έτσι και αλλιώς σιχαίνεστε. Το διάστημα που επηρεάζει η Νέα Σελήνη είναι ιδανικό για εσάς προκειμένου να αφήνετε πίσω σας καταστάσεις και ανθρώπους που σας κουράζουν και δεν σας εξελίσσουν και να βρίσκετε νέες ιδέες και άτομα που σας πάνε μπροστά.

Πανσέληνος

Όταν το φεγγάρι γεμίζει, γεμίζουν και οι μπαταρίες της αισιοδοξίας σας και γίνεστε πιο κοινωνικοί και χαρούμενοι. Κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου ο ενθουσιασμός σας αυξάνεται πολύ και γίνεστε πόλος έλξης για τους φίλους και όσους σας θαυμάζουν και σας αγαπάνε για τη θετική σας ενέργεια. Άλλο που δεν θέλετε και εσείς, αφού λατρεύετε να είστε κοντά στις παρέες και να περνάτε καλά μαζί τους.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Νέα Σελήνη

Είστε υπεύθυνα και πειθαρχημένα άτομα και δεν σας αρέσει να χάνετε τον χρόνο σας και την ενέργεια σας σε ανώφελες δράσεις και σκοπούς. Γι’ αυτό και η περίοδος της Νέας Σελήνης είναι ιδανική για να επανεκτιμήσετε το πρόγραμμα σας και να μοιράζετε τον χρόνο σας σωστά και ωφέλιμα. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν την ενέργεια του νέου φεγγαριού και πάρτε τις αποφάσεις για να κρατήσετε ό,τι σας αρέσει και να εγκαταλείψετε ό,τι σας προβληματίζει και δεν σας εξυπηρετεί πια.

Πανσέληνος

Τις περισσότερες ημέρες του χρόνου είστε απορροφημένοι στην καριέρα και στις φιλοδοξίες σας και παραμελείτε τις άλλες πτυχές της ζωής, αλλά και τον ίδιο σας τον εαυτό. Όταν όμως το φεγγάρι γεμίσει στον ουρανό σάς δίνεται η ευκαιρία να αλλάξετε λίγο ρότα και να δώσετε σημασία και σε άλλους σημαντικούς τομείς που έχετε αφήσει στην άκρη. Μπορείτε λοιπόν κοιτώντας την Πανσέληνο να αναλογιστείτε όλα αυτά που έχετε πετύχει, να επιβραβεύσετε τον εαυτό σας για ό,τι έχετε κερδίσει και να του δώσετε λίγη περισσότερη σημασία, παίρνοντας μια μέρα άδεια και κάνοντας κάτι με τους φίλους και τους αγαπημένους σας. Περάστε καλά και περιποιηθείτε λίγο τον εαυτό σας, δεν φεύγει το γραφείο, εκεί είναι και θα σας περιμένει.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Νέα Σελήνη

Αν υπάρχει κάτι που αντιπαθείτε πολύ αυτό είναι η ρουτίνα και το βόλεμα. Βαριέστε αφόρητα τα ίδια και ίδια και θέλετε να υπάρχει στη ζωή σας το φρέσκο, το πρωτότυπο και το συναρπαστικό. Η περίοδος της Νέας Σελήνης λοιπόν αυτό σας ψιθυρίζει στο αυτί, να σπάσετε τις παλιές και παρωχημένες συνήθειες σας και να βρείτε νέες ιδέες στη δουλειά και στον προσωπικό σας χρόνο, που θα σας ενθουσιάσουν και θα κάνουν τονωτικές ενέσεις στη διάθεση σας για να είστε πιο παραγωγικοί.

Πανσέληνος

Επειδή έχετε έναν δικό σας τρόπο να αντιμετωπίζετε όχι μόνο τα δικά σας προβλήματα, αλλά και των άλλων, όλοι έρχονται σε εσάς για συμβουλές, προκειμένου να τους οδηγήσετε με την αντισυμβατική σας σκέψη σε λύσεις που οι ίδιοι δεν μπορούν να διανοηθούν. Κατά την περίοδο της Πανσελήνου σας πιάνει λίγο το «εγώ» σας και θέλετε να προβάλλετε τα κατορθώματα σας και ό,τι έχετε πετύχει. Ενώ επιθυμείτε διακαώς να αναγνωρίζονται οι κόποι σας και η προσφορά σας απ’ όλους και να ακούτε περισσότερα μπράβο.

ΙΧΘΥΕΣ

Νέα Σελήνη

Πολλές φορές αναζητάτε τη «μοναξιά» σας και απολαμβάνετε να περνάτε χρόνο με τον εαυτό σας, είτε γιατί βρίσκετε την ευκαιρία να είστε δημιουργικοί είτε γιατί θέλετε να κάνετε τους απολογισμούς σας. Η περίοδος της Νέας Σελήνης για εσάς λειτουργεί ως «κάθαρση». Το νέο φεγγάρι σας βοηθά να βλέπετε πιο καθαρά τις καταστάσεις και τις αποφάσεις σας. Οπότε εκμεταλλευτείτε την για να συνειδητοποιήσετε ποια είναι τα εμπόδια που δεν σας αφήνουν να πετύχετε τους στόχους σας και να βρείτε τη δύναμη να τα ξεπεράσετε.

Πανσέληνος

Έχετε αυξημένη ενσυναίσθηση και είστε απίστευτα συμπονετικοί και υποστηρικτικοί απέναντι σε όσους αγαπάτε. Η περίοδος της Πανσελήνου σας κάνει ακόμη πιο συναισθηματικούς και θέλετε να βρίσκεστε πιο κοντά και να συνδέεστε πιο βαθιά με τα άτομα που νιώθετε δικά σας. Επίσης, η ενέργεια της Πανσελήνου σας κάνει και πιο ευαίσθητους σε ό,τι αφορά τα σχόλια και την κριτική που δέχεστε από τον περίγυρό σας και γίνεστε πιο εύθικτοι και κυκλοθυμικοί.

Άση Μπήλιου 
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.