Προκήρυξη 700 θέσεων συνοριοφυλάκων από τη Frontex

Προκήρυξη 700 θέσεων συνοριοφυλάκων από τη Frontex

Στη «μάχη» του Αιγαίου θα ριχτούν τον Ιανουάριο του 2021 οι 700 νέοι συνοριοφύλακες μετά από βασική εκπαίδευση που θα διαρκέσει έως 6 μήνες. Είναι η πρώτη φορά που η ΕΕ προχωρά στη σύσταση υπηρεσίας ενστόλων στην Ευρώπη, το μόνιμο σώμα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής. Η εν λόγω υπηρεσία θα απαρτίζεται από αξιωματικούς του Frontex και των κρατών μελών της ΕΕ και θα συνδράμει τα ευρωπαϊκά κράτη στην αντιμετώπιση των προκλήσεων στα εξωτερικά τους σύνορα.

Στο ενημερωτικό φυλλάδιο του Frontex αναφέρεται ότι αναζητούνται υποψήφιοι που ξέρουν να μιλούν αγγλικά σε ενδιάμεσο επίπεδο Β2, με εμπειρία στον τομέα της επιβολής του νόμου, όπως στην αστυνομία, τελωνεία, συνοριοφυλακή, ακτοφυλακή, σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, στον τομέα της διαχείρισης κρίσεων με πολιτικά μέσα, σε στρατιωτικές ή αντίστοιχες υπηρεσίες (εν ενεργεία και συνταξιούχους.

Με βάση την εμπειρία, οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση σε τρία επίπεδα: βασικό, ενδιάμεσο ή ανώτερο. Οι περισσότεροι συνοριοφύλακες του Frontex θα φορούν υπηρεσιακή στολή, θα διαθέτουν υπηρεσιακό όπλο και θα εκτελούν καθήκοντα όπως η εξακρίβωση της ταυτότητας και της εθνικότητας ενός ατόμου, η έγκριση ή η άρνηση εισόδου στην ΕΕ και η περιπολία μεταξύ των σημείων συνοριακής διέλευσης.

 

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.