Πρόταση για μετεγκατάσταση της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. στην Λητή του Δ.Ωραιοκάστρου

Πρόταση για μετεγκατάσταση της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. στην Λητή του Δ.Ωραιοκάστρου!

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου -το μέλος της παράταξης μας ΄ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ΄ Ηρακλής Τσακαλίδης, κατέθεσε την κάτωθι πρόταση προς τη διοίκηση του δήμου:

Ενόψει της σχεδιαζόμενης μετεγκατάστασης της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ, να προταθεί προς την διοίκηση του Α.Π.Θ. η παραχώρηση της δημοτικής έκτασης των 348 στρεμμάτων στην περιοχή ΄Μεριάς΄ της Κοινότητας Λητής του δήμου μας .

Ως γνωστόν η ανωτέρω έκταση είχε προταθεί πρόσφατα από τον δήμο μας -χωρίς αποτέλεσμα, για την εγκατάσταση του Ογκολογικού νοσοκομείου και στο παρελθόν για την μετεγκατάσταση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, της Δ.Ε.Θ., της Φαρμακευτικής και Ιατρικής Σχολής.

Σήμερα η πρόταση μας συγκεντρώνει χωροταξικά το συγκριτικό πλεονέκτημα της γειτνίασης τόσο με τα λειτουργούντα νοσοκομεία Παπαγεωργίου και 424, όσο και με αυτά που προγραμματίστηκαν να κατασκευασθούν στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης(Ογκολογικό στο στρατόπεδο Καρατάσου και Παιδιατρικό στο Φίλυρο).

Αυτή την αντιπολίτευση κάνουμε στον δήμο Ωραιοκάστρου, δομική, με προτάσεις και ταυτόχρονα ουσιαστική, με έλεγχο των πράξεων και παραλείψεων της διοίκησης.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.